SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, la „Municipalul” băimărean, primele patru spectacole ale anului 2024

0
91
„Povestea culorilor”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR – BAIA MARE. În weekendul 12-14 ianuarie 2024, Teatrul Municipal Baia Mare ridică cortina pentru prima dată în noul an și invită publicul la patru spectacole de calitate, pline de energie, umor și bună dispoziție. Astfel, vineri, 12 ianuarie, de la ora 19.00, este programată comedia „Floare de cactus”, de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, în regia lui Daniel Vulcu. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi.

 

Beneficiind de două ecranizări celebre cu încasări record, un premiu Oscar și cinci premii Globul de Aur, piesa „Floare de cactus” nu are vârstă, tratând dragostea și multiplele ei fațete cu multă dezinvoltură. Și foarte mult umor. Spectacolul este un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate.

 

Durata spectacolului este două ore, iar prețul unui bilet este 25 lei (preț cu reducere: 15 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și comedie

 

Sâmbătă, 13 ianuarie, de la orele 10.00 și 12.00, la sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare este programat spectacolul „Povestea culorilor”, în scenariul și regia lui Radu Dinulescu. În distribuție, actrițele Camelia Blidar Strat și Ruxandra Lăzărescu.

 

Într-o atmosferă destinsă, cel mai recent spectacol al secției Păpuși este o incursiune în lumea tainică a luminii, care se descompune sub ochii noștri asemeni unui evantai de raze colorate. Jocul este metoda interactivă a învățării creative. Puțină magie și un suflu misterios planează în cadrul scenei, unde copiii sunt invitați să experimenteze puterea combinatorie a culorilor.

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Familia Pop”, o creație colectivă, după un text de Mihai Nae. În distribuție : Rodica Pașca, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Wanda Tamaș, Dan Cordea, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Claudia Revan, Larisa Miskolczi, Adriana Covaci, Andrei Han și Loredana Maghear.

 

„O comedie cu buclucuri. Un ciubăr – simbol al comunității locale. O casă situată peste drum de cimitir. Vecinătate care infestează imaginația Familiei Pop cu strigoi. La poarta Occidentului nu ești primit cu brațele deschise. Însă acasă poți gusta plăcerile vieții la țară în compania „ecosistemului” Familiei Pop.”

 

Spectacolul durează 100 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț redus 15 lei, pentru elevi, studenți, pensionari) sau pentru un bilet categoria II 20 lei (preț cu reducere 10 lei).

 

Duminică, improvizație

 

Duminică, 14 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de improvizație „ImproJoker”, în regia Mihaelei Sîrbu. Improvizatori: Eduard Bîndiu, Denisa Blag, Andrei Dinu, Mircea Gligor, Andrei Han, Raul Hotcaș, Alex Macavei, Alexandra Vanci, Petru Damșa. „ImproJoker” ne invită într-o lume care ia naștere sub ochii noștri, actorii intrând în scenă fără nici o replică învățată, pregătind pe loc momente comice și situații inspirate din sugestiile spectatorilor.

 

Spectacolul durează 75 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț redus 15 lei, pentru elevi, studenți, pensionari) sau pentru un bilet categoria II 20 lei (preț cu reducere 10 lei).

 

Biletele se pot achiziționa de pe www.myticket.ro, www.entertix.ro  sau de la casieria Teatrului (vineri, sâmbătă și duminică: 17.30 – 19.30 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor). Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși), conform programului: Vineri: 11.00-16.00, Sâmbăta: 12.00-13.00.

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here