SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, două spectacole în Baia Mare

0
205

TEATRU ȘI TEATRU DE PĂPUȘI. În weekend-ul 19-20 noiembrie 2022, în Baia Mare sunt programate două spectacole, cu trei reprezentații. Astfel, sâmbătă, 19 noiembrie, de la orele 10.00 și 11.30, la sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul “Capra cu trei iezi”, în regia lui Iulian Bulancea (repunere în scenă după spectacolul “Capra cu trei iezi” de Aristotel Apostol din anul 1973).

 

Scenografia este semnată de Ida Grumaz și Mihai Vălu, coregrafia de Carmen Bulancea, distribuția spectacolului fiind formată din actorii Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea.

 

“Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă. Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Duminică, seară cu comedie

 

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul “Grasu` Contrabasu`”, de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu, consultant scenografie Mihai Vălu. Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 1 oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (cu reducere, 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here