SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Expoziție de artă, cu nuduri și portrete rar expuse, dedicată eternului feminin, la Muzeul Județean de Artă din Baia Mare

0
320

ÎN LUNA MARTIE. Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a deschis expoziția temporară „Femigrafisme și cromatodames” (curator drd. Oana Enășel). Expoziția are o tematică dedicată eternului feminin și conține 42 de opere de artă grafică, pictură și sculptură (preponderent portrete și nuduri, completate de scene de gen – cotidian, maternitate, viața la țară), mai rar expusă și mai puțin cunoscută publicului.

 

Portretele expuse sunt capodopere ale artei românești și europene, aparținând unor pictori precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Corneliu Baba, Octav Angheluță, János Krizsán, Oszkár Glatz, Hugo Mund, Paul Erdös, iar tematica nudului feminin cuprinde o varietate amplă de lucrări, de la crochiuri/eboșe, la studii privind anatomia, ipostaze senzuale și pline de erotism (chiar dus la extrem erotism, în lucrarea lui Ioan Anghel Negrean – „Pat III”).

 

Expoziția poate fi vizitată în luna martie 2022, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, între 10.00-17.00 (accesul ultimului vizitator se face la 16.30), a precizat conducerea instituției culturale.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here