VIDEO – Ordin ilegal al conducerii Primăriei Baia Mare: ca să nu plătească transportul și depozitarea deșeurilor stradale, angajații SPAU golesc coșurile de gunoi în tomberoanele cetățenilor

1
824

FAPTĂ. Incredibil ordin ilegal dictat (din nou) de conducerea Primăriei Baia Mare: ca să nu plătească pentru transportul și depozitarea deșeurilor, angajaților SPAU (serviciu în subordinea Primăriei) li s-a ordonat (conform spuselor celor suprinși în flagrant) să golească coșurile de gunoi de pe străzi în tomberoanele cetățenilor, care au utilitatea de depozitare a deșeurilor menajere. Dovezile din materialele VIDEO și GALERIA FOTO de mai jos sunt edificatoare.

 

VIDEO

Acest fapt, un ordin abuziv și în total dispreț față de lege, se repercutează direct asupra cetățenilor, deșeurile respective mărind semnificativ cantitatea de deșeuri în baza căreia se calculează la finalul anului taxa de salubritate pe anul 2023. De asemenea, decizia ilegală se repercutează asupra operatorului de salubritate Drusal, care are atribuții în colectarea deșeurilor menajere de la populație, firme și instituții, acesta fiind nevoit să plătească mai mult pentru transportul și depozitarea deșeurilor menajere care acum sunt amestecate cu deșeuri stradale.

 

Mai grav este că deșeurile stradale au un alt cod, neprevăzut în contractul Drusal cu ADI Deșeuri Maramureș (implicit, aceste deșeuri pot fi refuzate de operatorul depozitului unde sunt transportate). Surse informate 2mnews au precizat că deja Drusal a depus notificări către Poliția Locală Baia Mare (am râs, aceasta fiind în subordinea Primăriei care a dispus această încălcare a legii) și Garda de Mediu Maramureș (care, bănuim, că o să le mai aplice o amendă, dar nu e nicio problemă, Primăria e obișnuită deja să plătească aceste amenzi din pușculița orașului, la care contribuim cu toții, și nu din lefurile pe care le primesc bugetarii care au dispus încălcarea legii).

 

Vă reamintim că salubritatea stradală este gestionată de SPAU (Serviciul Public Ambient Urban) din decembrie 2021, când contractul pentru acest serviciu cu operatorul de salubritate a expirat. Ulterior, primarul Cherecheș a dispus și anularea licitației pentru desemnarea unui operator specializat și a încredințat serviciul direct către SPAU, mințindu-i pe consilierii locali că acesta costă mai puțin decât se plătea operatorului privat Drusal (fapt demonstrat de 2mnews că nu este real, detalii AICI).

 

SPAU nu este autorizat ANRSC să presteze serviciul de salubrizare, nu deține personal, rampă autorizată pentru depunerea deșeurilor stradale și nici rampă de sortare în vederea reciclării a deșeurilor. Dar s-a închis ochii și s-a aprobat vrerea Întâiului Ales. Apoi, orașul a devenit mai jegos, deși se plătește mai mult și se încalcă legea depozitării deșeurilor stradale în mod repetat. Păstrez mari rezerve că în acest oraș mai contează respectarea legilor…

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Buna zi!
    Ce parere aveti despre cei ,care in numele umanitatii si a sprijinirii refugiatilor ucrainieni, au adunat o bruma de materiale comestibile sau nu , si au dat fuga la vama Sighet, unde au inceput sa pozeze in fel si chip de zici ca erau la un festival …care o fi el (culinar, cultural, )Maitrebuiau sa para si formatiile sau intrepretii anonimi in pozele respective si nu mai stiam daca sunt la buza razboiului sau la ceva paranghelie.
    Reclama,promovare …sau gest umanitar?
    Suferinta unora , motiv de autopreamarire a altora.
    Un gust amar mi-au lasat pozele difuzate pe toate canalele media care prezentau grupuri inlantuite zambitoare cu ,,oamenii de bine si suflet mare”. Cel mai tare m-a deranjat un preot cu un copil infasat, luat de la maica lui, in brate, care privea exaltat in obiectiv si il prezenta ca pe un trofeu ( aidoma ca un tatic care-si prezinta inataiul nascut familiei )
    Chiar asa am ajuns….sa ne promovam imaginea si biserica .A fi umanitar nu inseamna ati face reclama cand faci un gest de ajutor si sprijin si a trambita gestul respectiv. Altfel cadem in desuet si derizoriu.
    …si in zilele acestea nu mai vad si nu mai aud nimic de cei care s-au repezit ca ursul la miere. Credeau ca o zi doua de
    photo sooting rezolva problema refugiatilor sau a conflictului ?
    Nu condamn actiunile de sustinere ci modul in care unii le-au folosit in interesul cultului personal si modul lor de prezentare .
    Cinste anonimilor voluntari care au reactionat din primele momente ( pana s-au organizat ai nostrii bravi conducatori si s-au deplasat in formatie organizata, pentru poze , la punctele de frontiera comune cu Ucraina ) ) si nu au fost prezenti la punctele fierbinti din vami pentru poze si promovare.
    Putina decenta si respect in manipularea suferintei unui popor greu incercat., cred ca ar fi de bun augur si mult mai inaltator spiritual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here