SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Eveniment de evocare a prof. dr. Valeriu Achim, la 100 de ani de la nașterea sa

0
512
Prof. dr. Valeriu Achim (1923-2014)

EVOCARE. Joi, 6 aprilie 2023, de la ora 12.00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare (situat pe strada Monetăriei nr. 1-3) va avea loc un eveniment de evocare a prof. dr. Valeriu Achim (1923-2014) la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

 

Prof. dr. Valeriu Achim a fost o personalitate proeminentă a culturii și educației din nord-vestul României. Iată câteva dintre elementele definitorii ale celui omagiat: profesor, istoric, publicist, manager (a condus două instituții culturale reprezentative, Muzeul Județean Maramureș și Teatrul Dramatic Baia Mare), editor (a inițiat și a condus Editura „Gutinul”, respectiv revista Fundației Culturale „Pro Unione”).

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Fundația Culturală „Pro Unione”, fiind invitați să participe toți cei care l-au cunoscut și cei care i-au apreciat opera.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here