INVESTIȚIE – S-a atribuit contractul de reabilitare a podului peste Vaser din cartierul Țipțerai (Vișeu de Sus), lucrare de peste 3 milioane de lei

0
1434
Adrian Dan Andreka

POD VIȘEU DE SUS. O asociere de firme sătmărene va reabilita podul peste râul Vaser din cartierul Țipțerai din Vișeu de Sus cu 3,2 milioane de lei (exact: 3.243.147,22 lei, sumă care include TVA). Banii sunt plătiți din bugetul statului, lucrarea fiind gestionată de Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

 

Asocierea este formată din ZSN Cardinal SRL și Lescaci Com SRL, ambele firme fiind administrate de aceeași persoană: Adrian Dan Andreka (în foto), prim-vicepreședinte TSD Satu Mare, consilier local PSD în Negrești Oaș (din august 2018 și până în prezent – este la al doilea mandat) și președintele echipei de fotbal Oașul 1969 Negrești Oaș.
Sereleul ZSN Cardinal este înregistrat în Orașul Nou Vii (jud. Satu Mare), este specializat pe inginerie și consultanță tehnică și este administrat de proprietarul firmei, Adrian Dan Andreka. În anul 2021, firma sătmăreană a raportat o cifră de afaceri de 2 milioane de lei și un profit net de peste 737.000 lei obținut cu 2 angajați. Sereleul Lescaci Com este înregistrat în Negrești Oaș (jud. Satu Mare), este specializat pe construcții hidrotehnice, este administrat de același Andreka și este deținut de Bianca Angela Ciocan (unic asociat). În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de peste 43,13 de milioane de lei și un profit net de 5,77 milioane de lei obținut cu 164 de angajați.

Liderul de asociere a semnat contractul la 22 martie 2023 și trebuie să finalizeze lucrarea în 12 luni, oferind o garanție a lucrărilor de 3 ani. Licitația a fost contestată în februarie 2023 de ofertantul local Conrep SA (administrată de Ștefan Rihard), însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația ca fiind tardivă – s-au primit 3 oferte la această licitație, iar firmele sătămărene au ofertat cu 9% sub marja maximă estimată de beneficiar (CNI).

 

Podul peste Vaser care face legătura cu fostul cartier al coloniştilor germani de la începutul secolului al XIX-lea a fost afectat de inundațiile din ultimii ani, fiind inclus în subprogramul guvernamental de “Lucrări în primă urgență”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here