INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ – Contract de 13,5 milioane de lei pentru reabilitarea a 6,4 km de drumuri comunale în Maramureș

0
736

INVESTIȚIE. Administrația comunei maramureșene Ardusat oferă aproape 13,5 milioane de lei (exact: 13.478.243,80 lei, sumă care include TVA) pentru reabilitarea a 6,4 kilometri (exact: 6.433,50 metri) de străzi și drum comunal (DC68 – format din DJ 193, ca legătură între satele Lăpușel și Arieșu de Câmp) în cele trei sate ale comunei (Ardusat, Arieșu de Câmp și Colțirea).

 

Conform proiectului tehnic, suprafețele de drumuri care urmează să fie reabilitate sunt degradate din cauza faptului că, având șanțuri de pământ în locul sistemelor de scurgere a apelor pluviale, structura rutieră este compromisă, fapt care determină deplasarea autovehiculelor cu viteză redusă.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 30 mai 2023, va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai mic, iar proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și bugetul local, urmând să aibă o durată de 6 ani și jumătate (cel mai probabil, 1 an și jumătate execuție + 5 ani garanția lucrărilor).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here