S-A SEMNAT CONTRACTUL – Încep lucrările de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale în Bârsana, investiție de peste 44 de milioane de lei

0
4924

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ: GAZ ÎN BÂRSANA. Miercuri, 17 ianuarie 2024, primarul comunei maramureșene Bârsana, Teodor Ștefanca, a semnat contractul de proiectare și execuție a rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale din comună cu câștigătoarea licitației organizată în acest sens, asocierea de firme IRIGC Întreprinderea de reparații și instalații gaze și Construcții SRL & HABAU SRL. Obiectivul de investiții inițial, care prevede înființarea rețelei de gaz, este în valoare de 4,78 milioane de lei (exact: 4.785.000 lei), finanțarea nerambursabilă fiind obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Proiectul introducerii gazului metan în comuna Bârsana a fost declarat eligibil în 22 noiembrie 2023, prin Ordin de Ministru, fiind decisă acordarea unei finanțări inițiale pentru înființarea rețelei de distribuție, iar ulterior acordarea altei finanțări pentru extinderea acesteia. Valoarea totală a proiectului este de peste 44 de milioane de lei (exact: 44.481.508,61 lei, sumă care include TVA).

 

„Prin acest proiect continuăm să fim perseverenți în implementarea proiectelor având ca scop asigurarea serviciilor de utilitate publică. În continuare, vom iniția toate procedurile necesare pentru obținerea avizelor necesare începerii efective a lucrărilor.

 

Le sunt recunoscător deputatului Gheorghe Șimon, care a făcut posibil acest lucru prin aducerea magistralei de gaz în Maramureșul istoric, precum și deputatului Gabriel Valer Zetea și senatorului Sorin Vlașin, pentru susținerea acestui proiect până în faza finală. De asemenea, mulțumesc echipei de implementare pentru promptitudine în depunerea acestui proiect și consilierilor locali pentru susținerea necondiționată a sa”, a declarat primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

 

Sistemul de alimentare cu gaze naturale care va deservi comuna Bârsana se va realiza din conducta de înaltă presiune Sighetu Marmației – Borșa și va fi compus din: conducta de racord de înaltă presiune; staţia de reglare, măsurare şi predare (care alimentează rețeaua și care va fi amplasată în intravilanul comunei), rețeaua de distribuție de presiune medie care se va întinde pe străzile din comună (circa 48,3 kilometri), branșamentele pentru 1.715 locuințe și 20 de obiective socio-culturale din comună.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here