RUGBY – Încă un jucător de la Știința Baia Mare, chemat la națională pentru meciul cu Georgia: din cei 32 din lotul României, 6 jucători sunt de la Știința

0
247

RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP 2021. Florian Roşu de la campiona en titre CSM Ştiinţa Baia Mare a fost convocat la naţională României pentru meciul cu Georgia, care va avea loc duminică, 28 martie, de la ora 13.00, la Tbilisi, în Rugby Europe Championship 2021.

 

Pentru acest meci, staff-ul României va deplasa un lot de 32 de jucători (18 înaintaşi şi 14 jucători de treisferturi) și, în urma accidentărilor de după meciul cu Spania (a lui Alexandru Gordaş, Lucian Ionuţ Mureşan, Damian Strătilă şi Cătălin Fercu, care se adaugă mai vechilor accidentări suferite de Ionel Badiu, Dragoş Ser şi Tangimana Fonovai, care se află în recuperare la cluburile lor), a fost chemat la națională jucătorul de linia a III-a al echipei băimărene.

 

De asemenea, s-a recuperat după accidentarea suferită la glezna stângă în partida cu Portugalia, jucătorul de linia a treia Cristi Chirica (fost la CSM Știința Baia Mare, acum la echipa franceză Sporting Club Appameen).

 

În acest moment, printre cei 32 de jucători din lotul României pentru meciul cu Georgia, 6 jucători sunt de la campioana națională CSM Ştiinţa Baia Mare: pilierul Constantin Pristăviţa, talonerul Ovidiu Cojocaru, linia a III-a Florian Roşu, mijlocaşul la grămadă Alexandru Ţiglă, centrul Alexandru Bucur și fundașul Paul Popoaia. În ultimele două partide, cu Portugalia și Spania, antrenorul principal al naționalei, Andrew Robinson, nu a introdus în primul 15 niciun jucător din echipa băimăreană.

 

Rugby Europe Championship 2021 contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

 

România a pierdut la 6 martie, în deplasare, prima sa partidă în cadrul noii ediţii a REC în faţa Rusiei, scor 13-18. În etapa a doua, la 13 martie, România s-a impus în faţa Portugaliei, cu scorul de 28-27, la Lisabona. Sâmbătă, România a învins Spania cu 22-16, la Bucureşti. În următoarele partide, România va întâlni Georgia (28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă). Subliniere: adversarii de sâmbătă ai României, naționala Georgiei, au câştigat toate cele trei partide jucate până acum: 29-16 cu Portugalia (deplasare), 25-19 cu Spania (deplasare) şi 23-6 cu Rusia (deplasare).

 

* Foto: @ super-liga.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here