UPDATE – REȚINUTI ÎN AREST – Despre flagrantul soacrei primarului Cherecheș, Claudia Gliga, care a încercat să-i dea 100.000 euro mamei judecătoarei Fărcaș-Hîngan, pentru ca edilul Băii Mari să primească o pedeapsă cu suspendare

10
5014
Tabita și Claudia Gliga, Cătălin Cherecheș

ATÂT S-A PUTUT. Claudia Gliga, soacra primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș (PSD), a fost prinsă în flagrant, miercuri după-amiază, la Cluj-Napoca, de DNA, în timp ce intermedia o mită de 100.000 euro către Rodica Fărcaș-Hîngan, mama judecătoarei Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, care face parte din completul Secției Penale a Curții de  Apel Cluj, cel care a anunțat pronunțarea sentinței definitive în 14 noiembrie 2023 în dosarul de corupție în care edilul Cherecheș a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare. În speță a fost reținut pentru 24 de ore și socrul lui Cherecheș, pentru complicitate la dare de mită.

 

De asemenea, la sediul DNA a fost adusă și Tabita Gliga, soția primarului Cherecheș. În cursul nopții, s-a eliberat ordonanța de reținere în arest pentru 24 de ore a soacrei lui Cherecheș, aceasta urmând să fie prezentată astăzi de DNA cu propunerea de arestare preventivă.

 

Conform surselor judiciare, Claudia Gliga (foto mic stânga), consăteană cu mama judecătoarei Fărcaș-Hîngan, ar fi discutat în 25 octombrie cu mama judecătoarei din complet pentru a-i da primarului Cherecheș o sentință cu suspendare acestuia, contra unei sume de 100.000 euro (mascată prin cumpărarea firmei mamei judecătoarei, care constă într-un stand de vânzare), din care i-ar fi remis 50.000 euro în 8 noiembrie 2023, urmând ca în 50.000 euro să-i remită după pronunțarea sentinței cu suspendare în cazul primarului Cherecheș.

 

În urma ofertei de mită, judecătoarea Fărcaș-Hîngan a depus un denunț la DNA, iar mituitoarea a fost reținută în flagrant de DNA. În momentul flagrantului, Claudia Gliga era însoțită de fiica acesteia Tabita, soția lui Cherecheș. Cherecheș a spus că nu a vorbit cu soacră-sa de la nuntă și, dacă a făcut așa ceva, nu a făcut-o în numele lui, cerând să i se aplice acesteia prevederile legale cât de drastice, pentru că lucrurile de acest gen i se par niște cretinități pe care trebuie să fii tâmpit să le faci.

 

În 24 noiembrie 2023, Curtea de Apel Cluj va pronunța hotărârea definitivă în dosarul în care DNA îl acuză pe primarul din Baia Mare de luare de mită și în care a fost condamnat în prima fază procesuală la 5 ani de închisoare cu executare.

 

UPDATE: În această speță a fost reținut pentru 24 de ore și socrul lui Cherecheș, acesta fiind acuzat de complicitate la dare de mită. Iată comunicatul oficial al DNA privind tentativa de miturire a judecătoarei din completul care judecă apelul primarului Cherecheș: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data 9 noiembrie 2023, a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 

În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

 

Ulterior, la data de 6 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

 

În contextul menționat mai sus, în data de 8 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

 

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție. Socrii lui Cherecheș urmează să fie prezentați astăzi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

10 COMENTARII

  1. Ciudățenii peste ciudățenii, filmul amânărilor continuă. Până acum amânările erau cerute de inculpat acum pronunțarea ( anunțată pentru data de 24. 09 ) este amânată de instanță ( așa reiese din articolul precedent) . Să înțelegem că soluția ( politică) este termenul de prescriere a faptelor? In acest fel toată lumea ar ieși fericită din aceasta afacere foarte murdară.

  2. Panica totala! Nevinovatul si neintelesul societatii e in pericol! Dusmanii intra in actiune fara instiintarea cuplului! Pupatorii intra in fibrilatie la auzul actiunii celor trei litere scrise cu majuscule impotriva unicului! Urmeaza o greva a foamei si o revolutie locala de dezincriminare! Un sobor de preoti incrimineaza acest fapt diabolic impotriva unuia dintre cei mai evlaviosi oameni din intreg universul! Politia locala creaza un cordon in jurul nestiutorului atotstiutor! Orasul intra in bezna si se cufunda mai adanc in Evul mediu! Vai de noi, ce ne facem fara luminita de la capatul coridorului intunecat?!

  3. Nevinovat! Din nou! Cineva, niște oameni care nu sunt normali la cap și tâmpiți (socrii) au făcut niște cretinități. S-au hărnicit ei sa-i facă LUI bine cu forța, pe ascuns, fără știrea LUI. El, ginerică, bărbatul viril și cu păr pe piept, nici usturoi n-a mâncat (din nou), nici gura nu-i pute. Bine-nțeles, nici mamițica, șefa banilor, nu are habar. Alții sunt de vină și îi vor binele prințului cel neprihănit. Înțelegem de ceva timp că el este un caz de patologie psihiatrică încă nediagnosticat. Nu înțeleg însă cum poate nevasta-sa să mai stea cu el după ce-i terfelește public părinții, ea știind foarte clar de unde provin banii de spagă, pentru ce anume și din cauza cui îi sunt astăzi părinții în rahat până-n gât! Cum mama zmeilor să-ți construiești o familie pe o astfel de relație? Cum să ai coloana vertebrală a unei râme? Iubirea-i oarba dar și învinge tot. Oricum, telenovela continuă. Până peste două săptămâni, o să mai avem episoade noi!

  4. TOȚI cei care au dansat la nunta lui vor ajunge pe mâna justiției. Oameni de afaceri, politicieni, ong-iști, dezvoltatori, TOȚI. Primarul, în cele din urmă, va spune tot. Urmeză adevăratul dans al miresei.

  5. erau zvonuri prin oras legate de asa zisele legaturi intre viitoare sotie a lui Chereches si unul dintre judecatori, zvonuri la care nu toata lumea a apleact urechea, dar uite ca se dovedesc a fi reale … iubire pe bani, sau pe interes 🙂 …oricum nu ma asteptam la mai mult de la Chereches, imi era greu sa cred ca un om ca el poate sa iubeasca pe cineva inafara de el … adica psihologic omul nu poate fi declarat clinic sanatos, asa ca nu vad cum ar putea sa aiba relatii sanatoase cu altii din jur, drept dovada tot ce spune si face … aia am inteles ca nu a vorbit cu soacra lui de la nunta, ceea ce nu cred, dar cu nevasta, tot asa, nu a vorbit de la nunta, adica nu stia unde merge ?:))))) asta e buna … se intalnesc o data pe luna cand ia salariul, ca sa ii dea banii ca sta cu el sau cum ??? :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here