RECUNOAȘTEREA CALITĂȚII UMANE – Preotul maramureșean Simion Mesaroș, distins de Papa Francisc cu medalia „Pro Ecclesia et Pontifice”

0
446

DISTINCȚIE. Preotul greco-catolic Simion Mesaroș, administratorul parohial al Parohiei „Fericitul Arhiereu Iuliu” din Mesteacăn, a fost distins de Papa Francisc cu medalia „Pro Ecclesia et Pontifice”, distincția fiindu-i înmânată astăzi, 31 octombrie 2023, de către episcopul curiei Cristian Crișan, în numele arhiepiscopului major Lucian Mureșan în Capela Arhiereilor din Blaj, a anunțat Parohia Greco-Catolică din Mesteacăn.

 

Ceremonia a avut loc la finalul Sfintei Liturghii, în prezența episcopilor greco-catolici adunați pentru sesiunea ordinară din toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma.

 

Medalia „Pro Ecclesia et Pontifice”, instituită în 1888 de Papa Leon al XIII-lea, aduce recunoaștere pentru serviciile aduse Bisericii de laici și membri ai clerului, precum și recunoașterea internațională calității umane. Preotul greco-catolic Simion Mesaroș, care slujește astăzi comunitatea din Mesteacăn, slujește de mai bine de 50 de ani.

 

El a fost hirotonit preot în 1973, de episcopul greco-catolic Ioan Dragomir, și a activat în perioada de clandestinitate a Bisericii Greco-Catolice din România. După 1989, preotul Mesaroș s-a ocupat de reînființarea seminarului preoțesc greco-catolic din Baia Mare și de construcția Bisericii „Sfântul Anton” din Baia Mare și a Bisericii „Fericitul Arhiereu Iuliu” din Mesteacăn, a mai precizat Parohia Greco-Catolică din Mesteacăn. În 2018, i-a fost conferită distincția de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

 

* Foto: @Parohia Greco-Catolică din Mesteacăn

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here