INTERVENŢIE – Primarul din Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, corespondenţă cu ministrul Educaţiei

1
910
Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației (foto: sighet247.ro)

ŞCOALA DE MUZICĂ. În urma tensiunilor sociale generate în Sighetu Marmaţiei de decizia unificării Şcolii de muzică „George Enescu” cu Şcoala Gimnazială „Ioan Mihaly de Apşa”, primarul Horia Scubli i-a trimis o solicitare ministrului Educaţiei, Pavel Năstase. Cererea primarului sightean se referă la obţinerea acordului ministerului pentru ca unificarea să nu mai aibă loc şi să se revină la situaţia iniţială. Vă redăm integral scrisoarea:

 

„Scrisoare deschisă Ministrului Educaţiei, Prof. Univ. Dr. Pavel Năstase

Stimate Domnule Ministru,

 

Având în vedere discuţia publică declanşată pe marginirea restructurării reţelei școlare, mai precis fuziunea prin absorbţie a Şcolii Gimnaziale de muzică și arte plastice „George Enescu” cu Școala Gimnazială ”Ioan Mihaly de Apșa”, vă rog să luaţi în considerare următoarele aspecte:

 

  1. În prezent Şcoala Gimnazială de muzică şi arte plastice „George Enescu” funcționează ca o instituţie de sine stătătoare, cu un program suplimentar de muzică şi arte plastice. De-a lungul celor 57 de ani de activitate multe dintre personalităţile marcante în domeniul cultural şi-au început educaţia artistică, unii dintre ei ajungând instrumentişti de valoare, alţii remarcabili profesori de muzică în învăţământul românesc preuniversitar şi chiar universitar.

 

  1. Hotărârea Consiliului Local nr.4/2017 privind aprobarea reţelei şcolare a municipiului Sighetu Marmaţiei pentru anul şcolar 2017-2018 în urmă căreia s-a hotărât fuziunea prin absorbţie a Şcolii Gimnaziale de muzică şi arte plastice „George Enescu” cu Şcoala Gimnazială „Ioan Mihaly de Apşa” a avut la bază prevederile cuprinse în art. 61 alin 1 şi 2 din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naționale, OMENCS nr. 5777/22.11.2016 şi avizul conform nr. 216/13.01.2017 a Inspectoratului Şcolar al județului Maramureş.

 

  1. Ca urmare a contestării în spațiul public a Hotărârii Consiliului Local mai sus menţionate şi a numeroaselor presiuni din partea părinţilor, cadrelor didactice şi societăţii civile pentru păstrarea autonomiei Şcolii Gimnaziale de muzică şi arte plastice „George Enescu”, în data de 23 martie a.c. a avut loc o şedință extraordinară a Consiliului Local în urma căreia, cu unanimitate de voturi, s-a revenit asupra deciziei.

 

Astfel, Şcoala Gimnazială de muzică și arte plastice „George Enescu” va avea în continuare personalitate juridică şi după 1 septembrie a.c. Pentru ca această decizie să intre în vigoare este necesară obţinerea avizului Ministerului Educaţiei în acest sens. Aşadar, viitorul acestei şcoli emblematice pentru Maramureş se află în mâinile Dumneavoastră.

 

Vă asigur de toată disponibilitatea, susţinerea şi expertiza mea şi sunt convins că împreună putem salva o şcoală cu tradiţie şi o vom reda comunităţii sighetene ca o şcoală independentă, cu renume, capabilă să gestioneze şi să genereze noi talente şi valori pentru cultura locală, naţională şi internaţională.

 

Cu deosebită consideraţie,

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli”

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here