RECORD MONDIAL – Adepții reciclării, invitați să contribuie la confecționarea în România a celui mai mare tricou din lume, realizat din țesătură din PET-uri reciclate

0
382

UN PET MIC PENTRU OM, UN TRICOU URIAȘ PENTRU OMENIRE. O asociație din România (11even), cu sprijinul Kaufland și Federația Română de Rugby, a demarat o campanie de promovare a reciclării care se va încheia cu un record mondial, atestat de Guinness World Records, pentru cel mai mare tricou din lume. Acesta va fi realizat din 100% țesătură reciclată din material plastic și va avea dimensiunile estimate la nivelul unui teren de rugby.

 

Cum se desfășoară practic această campanie? În perioada 1-22 martie, la magazinele Kaufland din toată țara, cei doritori de a se alătura acestui demers și de a strânge împreună peste 250.000 de PET-uri pot să aducă oricâte PET-uri de până la 3 l la aparatele de reciclat din parcările tuturor magazinelor Kaufland din țară.

 

Pentru a lua parte și la tombola organizată cu această ocazie, trebuie reciclate 5 PET-uri odată. Aparatul emite un bon cu un cod unic, care poate fi înscris pe site-ul www.tricoudeurias.ro pentru a participa la concurs. Între premiile oferite de organizatori se regăsesc tricouri replică ale Tricoului de Uriaș, realizate din fibră de plastic 100% reciclat, tricouri și mingi semnate de jucătorii echipei naționale de rugby a României, sau experiențe la evenimentul de atestare a recordului.

 

Pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, pe Stadionul Arcul de Triumf din București va fi desfășurat Cel mai mare tricou din lume, un adevărat Tricou de Uriaș. Și pentru că organizatorii doresc să-i răsplătească pe uriașii de mâine – cei cu ajutorul cărora putem realiza acest obiectiv, după evenimentul de atestare, din materialul folosit pentru tricoul destinat recordului se vor produce peste 12.000 de tricouri de adulți și copii, care vor fi donate pe parcursul anului în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare, unul din cele mai importante programe de promovare a mișcării de masă România, care implică sute de cluburi și entități din domeniul sportului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here