DECIZIE – A fost aprobată finanțarea cu 7,7 milioane de lei pentru reabilitarea singurei școli speciale din municipiul Baia Mare

0
1114
Școala Gimnazială Specială Baia Mare

REABILITARE ȘCOALĂ – BAIA MARE. A fost aprobată cererea de finanțare cu 7,7 milioane de lei (exact: 7.773.405,17 lei) a lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale Speciale din Baia Mare, fosta Şcoală Ajutătoare nr. 2, Școală Generală pentru Copii cu Deficienţe și Școală Specială, situată pe strada Barbu Șt. Delavrancea nr. 25A (între Ambulanța Maramureș și Policlinica veche), unde sunt educați minori încadraţi în grad de dizabilitate și proveniţi din sistemul de protecţie socială, din familii monoparentale, sau din sistemul de învăţământ de masă.

 

De 12 ani, aceasta este singura școală specială din municipiul reședință de județ, după ce în anul 2011, cele două şcoli speciale pentru copii cu deficienţe din Baia Mare și cea din Gârdani, au fost comasate într-o singură unitate de învățământ, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş.

 

Cererea de finanțare a reabilitării acestei unități de învățământ a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here