MAGISTRAȚI – Judecători noi în conducerile Judecătoriei Baia Mare și Tribunalului Maramureș

0
1891

DECIZII. Judecătorul Alina Dana Nechita de la Judecătoria Satu Mare, detaşată la Judecătoria Baia Mare, a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Baia Mare, începând cu 19 ianuarie 2022, conform deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), înlocuind-o în funcția de conducere pe judecătorul Marinela Lupşe, care era numită cu delegare (temporar). Instanța băimăreană este condusă de Iacob Cătălin Marcu (preşedintele Judecătoriei).

 

Conform legii, delegarea (o numire interimară) este până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, pentru o perioadă de cel mult 6 luni (acest interimat se poate prelungi din 6 în 6 luni, prin decizia CSM). Judecătorul Nechita (fostă grefier la Tribunalul Maramureș, numită în funcția de judecător prin decret prezidențial în decembrie 2017) a fost șefa Secției Penale a Judecătoriei Satu Mare (în perioada 19 decembrie 2020 – 8 august 2021). Judecătorul Nechita a fost detașată la Judecătoria Baia Mare începând din 9 augustt 2021 și a activat ca judecător la Secția Penală (președinte Diana Ștef).

 

De asemenea, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureş are începând de astăzi un nou președinte, judecătorul Mirela Roxana Petrariu. La fel ca în cazul judecătorului Nechita, CSM a numit-o pe Petrariu, prin delegare, pe o perioadă de cel mult de 6 luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here