RECIDIVĂ-AVERTISMENT – De vreun an încoace, Tony Mihali avertizează că e obligat de borșeni să candideze la Primărie: acum a recidivat

0
1081
Tony Mihali și Ion Timiș
Tony Mihali și Ion Timiș

BORȘA – MARAMUREȘ. Toader “Tony” Mihali, originar din Borșa și trăitor în Bruxelles (Belgia), unul dintre puținii primari din România care au demisionat din funcție de bună voie și nesilit de nimeni, la mai puțin de 2 ani de când a fost ales să conducă Primăria Borșa, a anunțat recent (pe Facebook, evident, doar el tot acolo și-a anunțat și demisia din funcția de primar, în 2014) că există posibilitatea să fie nevoit să candideze și să redevină primar al Borșei.

 

“Tony” Mihali (41 de ani) susține că a discutat cu mulți oameni cu care el e de acord și care ar dori să se implice în administrația publică din Borșa începând de anul viitor, numai că “toți acești oameni bine intenționați au aceeași condiție: să conduc eu echipa, să revin la Primărie”.

 

Așa că, în fața acestei adeziuni în masa, “Tony” Mihali le-a mărturisit borșenilor că se gândește serios “și la aceasta eventualitate, pentru că sunt foarte multe lucruri de pus la punct în Borșa”: „În cazul în care nu apare o alternativă care să corespundă cu ceea ce consider că trebuie să fie în Borșa, voi fi nevoit să mă întorc. Și o voi face”.

 

Subiectul revenirii lui “Tony” Mihali în postura de candidat la postul de primar în Borșa a fost mestecat de câteva ori până acum, periodic fostul edil demisionar anunțând această posibilitate, ca și cum ar urmări doar să-l pună pe jar pe actualul primar și fostul său viceprimar, Ion „Neluțu” Sorin Timiș, viitorul naș al actualului președinte al Consiliului Județean, Gabriel Valer Zetea. În 2012, Mihali a câștigat categoric alegerile locale, ca independent susținut de Partidul Verde, cu 5.598 de voturi, adică 54% din voturile valabil exprimate.

 

În februarie 2014, după 1 an și jumătate ca primar, Mihali și-a anunțat (pe Facebook, ziceam) demisia din funcție, argumentând că renunță din cauza sistemului din România, care “i-a blocat activitatea”. Mesajul demisiei a fost însoțit de o fotografie-citat al piesei compuse de Lucio Quarantotto și Francesco Sartori pentru Andrea Bocelli, “Time to say goodbye”. Și s-a întors la fabrica de elicoptere ușoare Dynali din Belgia, unde lucrează din 2010 ca reprezentant de vânzări.

 

Acum, însă, spune că “dacă o să fie nevoit”, revine. În septembrie 2015, deja demisionar, el a fost găsit incompatibil cu funcția de primar de Agenția Națională de Integritate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here