REABILITARE DE PRIMĂVARĂ – Cu 570.000 de lei, Poliția maramureșeană vrea să își repare sediile din Ulmeni, Bârsana, Coroieni și Copalnic Mănăștur

0
364

POLIȚIA MARAMUREȘ. Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș a decis să reabiliteze 4 sedii de poliție din subordine, respectiv cel al Poliției Ulmeni și trei sedii de poliție rurală din comunele Bârsana, Coroieni și Copalnic Mănăștur. Pentru lucrările de reparații, IPJ Maramureș și-a anunțat disponibilitatea de a plăti cel mult 570.000 de lei (suma conține TVA), scoțând la licitație publică contractul de execuție.

 

Practic, în sediile de poliție menționate se va înlocui tâmplăria existentă cu geamuri termopan, se vor înlocui pardoselile, se va zugrăvi și se vor igieniza încăperile, se vor monta tavane false, se vor repara/înlocui instalații sanitare defecte, gresia, faianța. De asemenea, acolo unde acoperișurile, șarapantele, sau sistemele de preluare a apelor pluviale sunt degradate, acestea se vor înlocui. Comparând sumele defalcate, cele mai afectat sunt posturile de poliție comunale din Coroieni și Bârsana. IPJ Maramureș așteaptă ofertele constructorilor până în 7 iunie 2021.

 

Lucările trebuie finalizate în 4 luni de la semnarea contractelor, dar nu mai mult de 31 decembrie 2021, iar finanțarea vine, evident, din bugetul statului. Problema de care se vor lovi constructorii este că va trebui să execute lucrările în timp ce obiectivul este „sub exploatare” (adică în prezența personalului ce își desfășoară activitatea acolo, pentru că n-au unde să se mute și nici nu pot sista activitățile – așa că lucrările vor fi executate pe etape, încăperi etc.).

 

Precizare: în cele mai multe sedii ale polițiilor comunale, organizate de regulă în case vechi, nereabilitate, fără bani alocați pentru investițiile periodice de întreținere a imobilelor, polițiștii lucrează în condiții care sunt extrem de departe de standardele de muncă europene ale mileniului III.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here