RĂMÂNE ÎN AREST – I-a fost prelungit arestul preventiv directorului de la Aramis, Dan Bindiu, care, sub influența alcoolului, a produs accidentul auto în urma căruia a murit o tânără: Bindiu a sesizat Curtea Constituţională

1
1087
Dan Bindiu

ACCIDENTUL MORTAL DE LA BUDEȘTI. Joi, 28 martie 2024, completul penal desemnat al Tribunalului Maramureș a decis ca Dan Bindiu să rămână în arestul Poliției până cel puțin în 21 aprilie 2024, menținând decizia din 18 martie a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sighetu Marmației – practic, completul tribunalului a respins contestația depusă de Bindiu împotriva hotărârii judecătoriei, luată la propunerea Parchetului Sighetu Marmaţiei. Decizia este definitivă (fără cale de atac).

 

În subsidiar, Bindiu, care a cerut ca măsura arestului preventiv să-i fie înlocuită cu o măsură preventivă mai blândă (arestul la domiciliu sau controlul judiciar), a solicitat sesizarea Curții Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a trei articole din Codul de procedură penală.

 

Bindiu a invocat excepția de neconstituționalitate în privința unor articole care fac referire, în principal, la durata arestării preventive în cursul urmăririi penale (care „nu poate depăşi 30 de zile, în afară de cazul când este prelungită în condiţiile legii”). Completul tribunalului a admis cererea lui Bindiu şi a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor celor trei articole din Codul de procedură penală invocate. Curtea Constituțională urmează să decidă în privința respectivelor excepții.

 

Vă reamintim că Bindiu, care este director de dezvoltare la Aramis Invest (firma controlată de socrul său, Vladimir Iacob), este cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și de ucidere din culpă după accidentul mortal din Budești, care a avut loc în 8 ianuarie 2024 și care a fost cauzat de Bindiu, acesta conducând autoturismul deși era beat (în urma testării de către polițiști cu aparatul etilotest, avea 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat). În urma accidentul, o tânără (și ea angajată la Aramis), aflată în autoturismul lui Bindiu, a decedat pe loc.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Victima decedata , tânără , e de mult , acolo unde e , unde sigur nu și-a dorit să fie la vârsta aceea . Nu se mai întoarce niciodată !
    Ăsta , ar trebui să se obișnuiască cu situația și locul in care e , pt că șoferii bețivi , șoferii drogați ce omoară oameni nevinovați , ar trebui să stea muuulti muuulti ani de zile … ACOLO , pt că , cei care se urcă beți sau drogați la volan trebuie băgați de urgență la coteț 😤
    Doar așa , cândva , peste zeci de ani când or sa iasă , doar atunci or sa prețuiască VIAȚA și LIBERTATEA cu adevărat !
    Nu doresc raul absolut nimănui , dar șoferii beți sau drogați ar trebui sa înțeleagă faptul că locul lor e la coteț . Doar astfel , cei din jur , nevinovații pot fi feriți de tragedii rutiere !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here