PROMISIUNE – Bustul lui Iuliu Maniu va fi amplasat pe aleea pietonală din fața Memorialului din Sighetu Marmației

1
550
Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmației

DECIZIE. La comemorarea a 65 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu (fost prim-ministru al României și președinte al PNŢ, membru în Parlamentele din Bucureşti şi din Budapesta, și şef al Consiliului Dirigent al Transilvaniei), consilierul județean Nicolae Mișulec i-a propus primarului municipiului Sighetu Marmației ca în acest an, din finanțarea oferită de statul român pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, să amplaseze în urbea în care care și-a găsit sfârșitul marele om politic un bust al acestui reper moral al demnității naționale.

 

Primarul Horia Scubli a acceptat că aceasta este o lipsă și a promis că o va îndrepta. Bustul lui Iuliu Maniu va fi amplasat pe aleea pietonală din fața Memorialului Victimelor Comunismului și Rezistenței (edificiu emblematic, situat în centrul orașului, fosta Închisoare în care, în timpul regimului comunist, Maniu a fost încarcerat, persecutat și și-a găsit sfârșitul, la 5 februarie 1953, la vârsta de 80 de ani).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Vrednici gospodari, cu initiativa… Mai intai am plantat un cui, un piron, apoi un scaun. Misulec acum a citit in arhive despre ziua de 5 februarie 1953? Cum era daca acum s-ar fi dezvelit, deja, bustul lui Maniu. Ori erau prea ocupati, taranistii, cu dezvoltarea Coalitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here