ÎNDESTULAREA – Încep jocurile politice pentru noul Consiliu de Administrație al Drumuri-Poduri SA, firma CJ Maramureș: Bonus: cât câștigă un membru al CA

2
1156
Gheorghe Popan, Gabriel Zetea și Emil Marinescu - președintele CJ Maramureș încadrat de conducerea Drumuri-Poduri SA

CONSILIU. Reprezentanții județului Maramureș în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Drumuri-Poduri SA, firmă din subordinea Consiliului Județean (CJ), sunt: Vasile Șpan (director executiv al Direcției Tehnice și de Investiții a CJ), Alexandru Butean (din structura de conducere a Organizației Pensionarilor PSD Maramureș), Cosmin Drulea (directorul de cabinet al președintelui CJ, Gabriel Valer Zetea – care l-a înlocuit pe fostul director de cabinet Cosmin Butuza, transferat secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sporturilor).

 

Această AGA a solicitat selectarea membrilor Consiliului de Administrație, în acest sens autoritatea tutelară (CJ Maramureș, în acest caz) numind „o comisie formată din specialiști în recrutarea resurselor umane”, după cum zice legea citată de directorul executiv al Direcției Juridice și Administrație Publică, Ioan Dragoș. Păi, hai să vedem care-s „specialiștii în recrutarea resurselor umane”. Trei la număr: Sorina Simicorescu (șef Birou Resurse Umane), Claudia Breban (director executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte) și Elena David (consilier Biroul Resurse Umane – o obișnuită în secretariatul comisiilor de concurs organizate de CJ).

 

Care-i schepsisul să ai control la Drumuri-Poduri SA? Simplu, cei pe care îi plantezi acolo sunt, oarecum, peste conducerea de facto a firmei, un fel de mici dumnezei, așa că, îndestulându-i cu o leafă lunară, controlezi executanții lucrărilor sau furnizorii de unde se achiziționează diverse pentru executarea lucrărilor. Și cașcavalul e însemnat la drumuri, știți, nu? Bugetul anual al firmei din subordinea CJ Maramureș depășește 7 milioane de euro, bani dirijați din pușculița publică a județului.

 

În fine, cele trei (mai sus numite) vor desemna membri CA la Drumuri-Poduri – nu râdeți, vă rog, uneori e indicat să păstrăm senzația de inocenți. Vă promiteam ș-un bonus: cât e „halatul”? Indemnizaţiile membrilor CA ai firmei Drumuri-Poduri Maramureș sunt un salariu de bază minim brut garantat în plată, adică 1.900 de lei. E bine, zic. Miruire financiară plăcută!

 

P.S.: Sugestie pentru Împărțitorul și Îndestulătorul Șef, Zetea: Dați cu porția, dom’le, „până-n fund la taxatoare, să se ajungă la toți”, pen’ că altfel iscați discordie în forul administrativ de paie pe care-l prezidați fără onor și fără onoare!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here