PROGRAM – Peste 10.000 elevi de la 26 de școli și licee din Maramureș vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de cursuri: vezi lista completă a școlilor incluse în program

2
2402

DECIZIE. 10.212 elevi de la 26 de școli din județul Maramureș vor primi un pachet alimentar sau o masă caldă în fiecare zi de cursuri, în cadrul Programul Național „Masă sănătoasă”. Școlile incluse în program sunt din 24 din cele 76 de UAT-uri din județul Maramureș, respectiv din municipiile Baia Mare (2 școli) și Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie, Borșa, Dragomirești, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni și comunele Bicaz, Băiuț, Bogdan Vodă, Băsești, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Fărcașa, Groșii Țibleșului, Recea, Remetea Chioarului, Ruscova, Satulung (2 școli), Sălsig, Șieu, Vișeu de Jos. 

 

Pentru asigurarea mesei calde pentru cei 10.212 elevi din Maramureș statul a repartizat peste 22,6 milioane de lei (exact: 22.684.000 lei) – adică o medie de 2.221,30 lei/elev. Suportul alimentar se acordă în fiecare zi de cursuri (nu și în weekend, sărbători, vacanțe, alte zilele nelucrătoare). Deja au trecut deja 6 luni de la începerea anului școlar, însă încă nu se știe când va începe efectiv derularea programului.

 

Elevii incluși în Programul Național „Masă sănătoasă” vor primi fie o masă caldă (fie la cantina unității școlare, dacă aceasta există și are avize de funcționare și spațiu adecvat de servire a mesei; fie în sistem catering, în unitățile școlare care nu au cantină, dar hrana poate fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop), fie un pachet alimentar (în situația în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering). Atât mesele calde, cât și pachetele alimentare trebuie să se încadreze în limita unei valori zilnice de 15 lei/elev.

 

Iată lista completă a școlilor/liceelor care au fost incluse în Programul Național „Masă sănătoasă”:

 

* Școala Gimnazială „Simion Barnuțiu” Baia Mare;

* Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” Baia Mare & Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare (vor fuziona la 01.09.2024);

* Școala Gimnazială Nr.2 Sighetu Marmației;

* Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie; 

* Școala Gimnazială Nr.7 Borșa; 

* Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini;

* Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare; 

* Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tăuții Măgherăuș;

* Școala Gimnazială Chelința (oraș Ulmeni);

* Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Băiuț; 

* Școala Gimnazială Băsești;

* Școala Gimnazială Bicaz;

* Școala Gimnazială Bogdan Vodă;

* Școala Gimnazială „Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur; 

* Școala Gimnazială Coroieni; 

* Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Dragomirești; 

* Școala Profesională Fărcașa;

* Școala Gimnazială „Ben Corlaciu” Groșii Țibleșului;

* Școala Gimnazială Recea;

* Școala Gimnazială Remetea Chioarului; 

* Școala Profesionala Ruscova; 

* Școala Gimnazială Satulung; 

* Școala Gimnazială Finteușu Mic (comuna Satulung);

* Școala Gimnazială Sălsig; 

* Școala Gimnazială Şieu;

* Școala Gimnazială Vișeu de Jos.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Programul a fost conceput pe an calendaristic. Nu scolar. In toamna anului 2023 a functionat deja programul. In acest an doar a fost reluat programul. Motiv sa mai fie facuta economie la buget. Evident ca nu au fost acoperite toate zilele. Depinde si cat de descurcarete sunt primariile la achizitie. Apropo de buget…fondurile sunt din deducere de TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here