PRIMA VICTORIE PENTRU LOCUL 9 – Explorări a învins clar Unirea Dej în prima confruntare pentru locurile 9-10 în Liga I, următorul meci, la Dej

0
160

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în turul 1 al fazei a 2-a din play-out (meci pentru locurile 9-10) în Liga I (Divizia A1) la volei masculin, CS Știința Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-0 (25-16, 25-15, 25-21), partida cu CS Unirea Dej. Meciul, arbitrat de cuplul nemțean Octavian Diaconiță (principal) și Cristian Ouatu (secund), a opus echipele clasate înaintea play-out-ului pe locurile 9 (Explorări) și 10 (Unirea).

 

Disputa pentru stabilirea echipelor care vor ocupa locurile 9 și 10, care se va desfășura pe criteriul Cel mai bun din 3 meciuri, a început la Baia Mare, opunând cele două rivale vecine, Explorări și Unirea Dej. Băimărenii au pornit ca favoriți în această dispută (fără o importanță covârșitoare, vizând exclusiv clasarea pe locul 9 în această ediție de campionat), fiind superiori în atac, la serviciu și la recepție, oaspeții având o ușoară superioritate în privința eficienței blocajului (procedeu la care băimărenii au cam suferit în această ediție și din cauza numeroaselor modificări din lot).

 

Cu un avantaj moral datorat celor 15 victorii în ultimele 24 de meciuri directe (și a câștigării ultimelor 4 meciuri directe – Unirea s-a impus ultima dată în 2022, dar ultima victorie la Baia Mare a oaspeților de astăzi datează din 2019), Explorări a început partida cu un prim set câștigat repede, în 21 de minute, în care n-au cedat niciun moment senzația unei alt câștigător: 25-16. Setul secund, aproape după șablon: 25-15, tot în 21 de minute.

 

Unicul set mai disputat al fost cel de-al treilea, în care oaspeții au încheiat cu avantaj minim prima jumătate (13-12), însă gazdele au preluat repede conducerea, s-au distanțat la 3 puncte (17-14), după atacul lui Ramirez Pita, iar apoi la 5 puncte, liniștitor pentru un final de set și de meci: 25-21. Partida a durat o oră și 5 minute.

 

Pentru Explorări au punctat Ramirez Pita (21 de puncte), David (12 puncte), Cheagă (9 puncte), Da Silva Santos (8 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Bălăi și Mesquita Campos (câte 3 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Pop (11 puncte) și Martonos (9 puncte).

 

Analizând indicatorii tehnici semnificativi, băimărenii s-au impus datorită superiorității nete în atac și la serviciu, chiar dacă au comis mai multe erori neforțate decât adversarul. Iată statistica meciului (Explorări vs. Unirea): 46-22 atacuri decisive, 8-3 servicii decisive/ași, 8-8 blocaje decisive, 13-19 puncte pe greșeala adversarului.

 

Al doilea meci este programat sâmbătă, 13 aprilie, la Dej, iar dacă va fi cazul, partida decisivă va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, în Baia Mare.

 

* Foto generică: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here