AU CÂȘTIGAT – CSM Sighetu Marmației se impune pe teren propriu în disputa cu Crișul Sântandrei și urcă pe locul 3 în play-off

0
290

FOTBAL – LIGA III. Sâmbătă, 6 aprilie 2024, pe Stadionul Municipal Solovan din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa 2 a play-off-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal masculin, CSM Sighetu Marmației a câștigat, cu 2-0 (0-0), partida cu ACSC Crişul Sântandrei. Meciul, arbitrat la centru de Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni (jud. Alba), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Sighetu Marmației) și 3 (Sântandrei).

 

Un play-off care are o câștigătoare aproape determinată înaintea începerii (SCM Zalău, care domină seria și care cu 7 etape înaintea finalului play-off-ului are 12 puncte mai mult decât echipa de pe locul 2 și 14 puncte mai mult decât sighetenii), se joacă doar pentru că trebuie. Oricum, o realizare a echipei din Sighetu Marmației, prin faptul că prin calificarea în play-off le asigură fanilor meciuri disputate împotriva celor mai bune echipe din serie. În plus, acesta este și un bun prilej pentru antrenori și conducători ai clubului de a a-și creiona lotul pentru următorul sezon.

 

Sighetenii au început bine play-off-ul, cu un egal (0-0) pe terenul liderului SCM Zalău (viitoarea calificată la barajul pentru promovarea în Liga a II-a), iar Crișul a reușit o suprinzătoare victorie (2-1) pe terenul Olimpiei Satu Mare, a doua clasată în serie. Crișul s-a impus în ambele meciuri directe din sezonul regulat (2-1 la Sighetu Marmației și 2-0 la Sânmartin).

 

Tot bine a fost și continuare, în această etapă sighetenii impunându-se cu 2-0 și urcând pe locul 3 în play-off. După o primă repriză în care niciuna dintre echipe nu a reușit să facă schimbări pe tabela de marcaj, la vestiare intrându-se cu rezultatul de la începutul partidei, sighetenii și-au marcat superioritatea prin două goluri înscrise în repriza secundă.

 

Scorul a fost deschis aproape imediat după semnalul de reluare a meciului, gazdele marcând prin Pape Ndiaye, care a reușit să introducă mingea în poarta adversarilor în min. 48. Spre finalul meciului, dominarea sighetenilor s-a concretizat prin golul înscris de tânărul ganez Emmanuel Mensah (19 ani), cumpărat de CFR Cluj de la Young Apostles FC din Sunyani și împrumutat la CSM Sighetu Marmației în vara anului 2023.

 

Victoria cu 2-0 de astăzi i-a urcat pe sigheteni pe locul 3 în play-off  (șansele de calificare la barajul de promovare fiind în continuare ca inexistente, zălăuanii fiind greu de întrecut din cauza diferenței foarte mari pe care o păstrează de restul contracandidatelor). În etapa următoare, CSM Sighetu Marmației joacă în deplasare, în 13 aprilie, cu Olimpia Satu Mare (locul 2 – în această etapă, sătămărenii au pierdut la Zalău cu 2-1).

 

* Foto generică: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here