VICTORIE PENTRU EVITAREA RETROGRADĂRII – Minaur a câștigat, fără probleme, derby-ul codașelor cu echipa suporterilor Olimpia Satu Mare și a urcat pe penultimul loc, la fel de retrogradabil

0
375

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 6 aprilie 2024, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa 2 a play-out-ului Ligii a III-a Seria a 10-a, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 4-2 (2-0), partida cu Olimpia MCMXXI Satu Mare. Meciul, arbitrat la centru de Claudiu Andrei Filip din Craiova, a opus ec hipele clasate înaintea rundei pe locurile 10 (Minaur) și 9 (Olimpia).

 

Derby-ul codașelor, disputat la Baia Mare între echipele clasate pe ultimele două locuri, descris de mai toți ca fiind Derby-ul Nordului – în realitate, așa cum spune clasamentul: un meci între cele mai slabe echipe ale seriei. În meciurile directe din sezonul regulat, Olimpia (echipa suporterilor, precizare necesară pentru că în serie mai există o Olimpia Satu Mare, cea clasată pe locul 2, care activează în play-off) s-a impus cu 1-0 la Satu Mare, iar Minaur a câștigat cu 3-0 la Baia Mare.

 

De această dată, antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Tincu, Simion (cpt.), Bratu – Matei, Vitan, Stănescu, Serediuc – Orosz, Batin. Față de etapa trecută, cu Tincu în locul lui Lazăr, Stănescu în locul lui Ștefănescu și Dobrean în locul lui Orosz (câte o schimbare în fiecare compertiment de joc). Cei trei înlocuiți, pe banca de rezerve.

 

A fost un galop de sănătate pentru gazde, care până la finalul jocului, în min. 87, aveau 4-0 pe tabela de marcaj, în ultimele minute gazdele reușind să reducă din handicap prin dubla atacantului central de naționalitate franceză Rémi Emeriau (25 de ani), un specialist al golurilor marcate pe final de meci (a ajuns în România în urmă cu un an, cu SoccerViza, după ce a activat în campionatul universitar american, la Delta State University).

 

Băimărenii s-au distanțat încă din prima repriză, prin golurile mijlocașului Darius Loredan Dobrean (19 ani, transferat în pauza competițională de iarnă de la de la FC Botoşani) și Paul Batin (veteranul băimărean, 36 de ani marcând în min. 40 pentru 2-0).

 

Repriza secundă a fost dominată de băimăreni, care până spre finalul partidei s-au distanțat la 4 goluri, marcatori Batin și Mureșan, după care antrenorul Danciu a făcut o triplă schimbare, ca la hochei, introducându-i pe Cătălin Ștefănescu (în locul lui Raul Vita), Mario Coza (în locul lui Raphael Stănescu) și Balazs Csiszer (în locul lui Tiberiu Serediuc) – cu 9 minute mai devreme i-a scos de pe teren pe marcatorii Dobrean și Batin și i-a introdus pe Andrei Orosz și Adrian Șter.

 

Finalul de meci, ca-ntre vecini, le-a permis oaspeților să reducă din diferență și să marcheze de două ori, ceea ce nu îi împiedicat să coboare pe ultimul loc al calsamentului, făcând schimb de locuri cu colega de suferință.

 

* Minaur Baia Mare – Olimpia MCMXXI Satu Mare: 4-2 (2-0), au marcat Dobrean (min. 25), Batin (min. 40, min. 60), Mureșan (min. 75 / Rémi Emeriau (min. 88, min. 90+4).

 

În urma victoriei, băimărenii părăsesc ultima poziție din clasament și urcă pe locul 9 (tot direct retrogradabil în Liga a IV-a), adunând 18 puncte (ca și adversara de astăzi, dar cu un golaveraj mai bun – în play-out s-a intrat cu numărul de puncte din sezonul regulat, dar golaverajul a început de la 0-0), la 2 puncte de Minerul Ocna Dej (locul 8, care s-ar salva de la retrogradare). În etapa următoare, Minaur joacă în deplasare, în 13 aprilie 2024, cu Victoria Carei (locul 6, sau locul 2 din play-out), echipă care în această etapă a câștigat cu 2-1 chiar pe terenul liderului din play-out, Lotus Băile Felix.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here