BILANȚ – Deputatul USR Brian Cristian, candidat la Primăria municipiului Baia Mare: De Ziua internațională a sportului, bilanțul activității mele legislative pe segmentul sportului

0
223

ACTIVITATE LEGISLATIVĂ – BRIAN CRISTIAN. Astăzi, 6 aprilie, de Ziua internațională a sportului, deputatul USR Brian Cristian, candidat la Primăria municipiului Baia Mare, face un bilanț al activității sale legislative pe segmentul sportului.

 

Până în acest punct al mandatului său, deputatul Brian Cristian a depus și susținut, pe linie de sport, 18 proiecte de lege și propuneri legislative; toate menite să aducă schimbări eficiente în acest domeniu.

 

„O satisfacție a mandatului meu de parlamentar e faptul că am adus schimbări majore când vine vorba de sportul din România. Am modificat legea, iar autoritățile publice sunt obligate să investească 30% din banii publici alocați sportului pentru programele și secțiilor sportive de copii și juniori. De asemenea, am redeschis curtea școlii pentru copii; după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare. O altă realizare este și faptul că abonamentele la sală au devenit deductibile”, a declarat Brian Cristian, deputat USR, candidat la Primăria municipiului Baia Mare.

 

Maniera în care se cheltuie banii publici pentru sport a fost un alt obiectiv. „Negreșit, sportivii din România merită condiții mult mai bune pentru a-și urma pasiunile. De asemenea, trebuie să urmărim cu atenție ce se întâmplă cu banii colectați de la români din taxe și impozite. Cum autoritățile cheltuie acești bani când vine vorba de finanțarea cluburilor sportive publice. Iar aici avem exemplul elocvent municipiului Baia Mare, felul în care s-au cheltuit defectuos banii publici alocați sportului. Tocmai de aceea, un rezultat bun al activității mele de până acum e că patru dintre proiecte trebuie deja puse în practică. Ele vizează aspecte de interes precum: transparența Comitetului Olimpic și Sportiv Român, declarațiile de avere și interese pentru conducerile federațiilor sportive, accesul egal și transparent la bazele sportive publice, transparența cluburilor sportive de drept public” a mai punctat Brian Cristian, deputat USR, candidat la Primăria municipiului Baia Mare.

 

De asemenea, 11 proiecte și propuneri legislative ale deputatului Brian Cristian se află, în prezent, în diverse etape ale procesului legislativ, fiind discutate și analizate în cadrul comisiilor de specialitate. Un proiect de lege este la stadiul de raport depus.

 

„În continuare, militez prin propunerile mele legislative pentru protecția sportivilor în procedurile de insolvență, TVA 5% pentru activitățile economice ale cluburilor sportive, sponsorizarea cluburilor sportive prin reducerea cu până la 40% a impozitului pe profit, redirecționarea a 5% din impozitul pe venit către cluburile sportive, rezervare de denumire pentru ONG-uri online”, a adăugat Brian Cristian, deputat USR, candidat la Primăria municipiului Baia Mare.

 

Bilanțul deputatului Brian Cristian concentrează și proiecte și propuneri ce țin de: baze sportive la standarde, scutirea de taxă pentru competițiile sportive care se desfășoară pe drumuri publice, actualizarea automată a normativelor de cheltuieli pentru cluburile sportive de drept public, preluarea de către COSR a atribuțiilor federațiilor sportive neconstituite pentru sporturile olimpice, scutire TVA pentru infrastructura sportivă.

 

„În calitate de vicepreședinte al Comisiei de tineret și sport din Camera Deputaților, voi continua să depun eforturi pentru sportul din România. Sportul înseamnă sănătate, iar pentru a încuraja acest lucru avem nevoie de un mediu propice. În care să dezvoltăm și să promovăm sportul, în fiecare zi”, a concluzionat Brian Cristian, deputat USR, candidat la Primăria municipiului Baia Mare.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here