ÎNFRÂNGERE – Echipa băimăreană de fotbal feminin a pierdut, după ce a condus aproape 70 de minute și după un festival de goluri, cu liderul din play-out

0
284

LIGA I FOTBAL FEMININ. Duminică, 9 aprilie 2023, pe Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci-restanță din etapa 1 a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, cu 3-4 (3-2), partida cu CSM Alexandria. Meciul, arbitrat de o brigadă din Cluj-Napoca avându-l la centru pe Dragoș Nicolae Lunca, a opus echipele clasate pe locurile 3 (Baia Mare) și 1 (Alexandria).

 

Băimărencele, într-o răbufnire de orgoliu după ce au devenit în această ediție de campionat ciuca bătăilor, învinse și de ultima clasată în etapa trecută (echipa gălățeană care nu avea nicio victorie în 14 meciuri), au reușit o prestație pozitivă față de ce a jucat până acum, după un festival de goluri în confruntarea cu lidera grupei play-out, CSM Alexandria. Meciul, inițial programat în 4 martie 2023, dar reprogramat din cauza incapacității autorităților locale de a întreține gazonul stadionului la un nivel calitativ corespunzător, a început cu golul înscris de Alexandra Buftea chiar în debut (min. 4), oaspetele egalând și ele rapid, prin Mihaela Radu (min. 8).

 

Festivalul de goluri a continuat cu reușita Darianei Szalay, la faza imediat următoare (min. 10), iar în min. 29 băimărencele se desprind printr-un nou gol înscris de Buftea. CSM Alexandria a redus din handicap în min. 32, prin Oana Dumitrache, acesta fiind rezultatul cu care s-a intrat la vestiare: 3-2.

 

După cele 5 goluri marcate în prima repriză, în cea de-a doua parte a jocului meciul s-a mai domolit, iar oaspetele au revenit, întâi egalând în min. 67, iar apoi preluând conducerea prin dubla semnată de Elena Frâncu, cu care a fost stabilit și rezultatul final.

 

Fotbal Feminin Baia Mare – CSM Alexandria: 3-4 (3-2), au marcat: Alexandra Buftea (min. 4, min. 29), Dariana Szalay (min. 10) / Mihaela Radu (min. 8), Oana Dumitrache (min. 32), Elena Frâncu (min. 67, min. 71).

 

În urma victoriei, băimărencele au rămas pe locul 3, cu 13 puncte (în continuare, nicio emoție pentru retrogradare, pentru că, paradoxal, sunt trei echipe mai slabe în Liga I feminină). Meciul următor, în etapa a 5-a a play-out-ului, programată în 23 aprilie, de la ora 11.00, băimărencele vor juca tot pe teren propriu cu AFC Fair Play Joc Cinstit, ultima clasată și potențial retrogradată (are doar 4 puncte). N-ar trebui să constituie o problemă, dar cu fluctuanta evoluție a băimărencelor nu se știe niciodată.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here