PREVIZIBIL – Judecătorii de la Cluj au rămas în pronunțarea sentinței, programată în 24 noiembrie 2023: apelul primarului Cherecheș la procesul în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare s-a încheiat

8
4832
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

PROCESUL-ELASTIC SE ÎNCHEIE DUPĂ 7 ANI ȘI 5 LUNI. Joi, 19 octombrie 2023, Completul de judecători ai Secției Penale a Curții de Apel Cluj format din judecătorii Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan și Monica Ioana Șortan a încheiat apelul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, stabilind ca termen pentru deliberarea, redactarea și pronunțarea hotărârii data de 24 noiembrie 2023. Soluția de astăzi era extrem de previzibilă, fiind prognozată de 2mnews AICI.

 

Tot în această săptămână, marți, 17 octombrie 2023, instanța supremă din România – Înalta Curte de Casație și Justiție – a decis, cu majoritate, respingerea ca nefondată a cererii lui Cherecheş de a strămuta judecarea apelului (o aprobare a strămutării de la Cluj la altă curte de apel ar fi fost similar cu prescripția răspunderii penale).

 

Acest proces, în care Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea unor fapte de corupție (luare de mită), a început în urmă cu 7 ani și 4 luni (la 5 iunie 2016 – data  înregistrării pe rolul instanței). În prima fază procesuală, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. A făcut apel. Apelul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Cluj la 2 martie 2022. De atunci a trecut un an și 7 luni. De regulă, un apel durează unu-două termene.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. LUME LUME cu bagare de seama dati mare ascultare la ce se sopteste si barfeste prin targuri si iarmaroace prin crasme baruri si Presco-uri. Cica megalomanul doctor peste toata doctorimea, capo di tuti capi, nepotu lui Pinochio de Baia Mare, face eforturi disperate sa se evapore din tara pana la data de 24.11.23. Se mai sopteste si cleveteste ca mama omida a scos banu de la salteaua austriaca si a cumparat o masina de teleportare nou nouta ca sa-si teleporteze beizadeaua departe in tarile calde unde doar berzele si pelicani vor sti unde a plecat. Va disparea prin ceata indolentei camuflat de mirosul spagilor grase, deoarece pentru micul nostru grof cerechesian castelu de la Gherla este prea galagios plin de plosnite si gandaci iar acolo nu o poate avea pe nefericita si neimplinita Ileana Cosanzeana.

  2. În batjocura Unuia și promiscuitatea unora mulți! Halal!… de la Măscăriciul Beat al Scenei Castaniadei… la Cultul zilnic al Personalității… de la Mârlanul de Baia Mare… la Șpășitul Instanțelor clujene… băimărenii au parte de un spectacol ieftin și o teatralitate costisitoare… Oare El să fie Cel ce naveteaza de la Cluj la Baia Mare și conduce un Municipiu?!
    Or, o fi poză de la biserică??? Rugăm să postați o poză cu El Bărbat în fața instanței de judecată și a DNA-ului cu semnificația Tancului Rusesc… că de’! – nu dă bine posterității!

  3. Gabi Zetea ma numesc si ma bucur ca s-a imtors acasa Cache, in PSD.
    Si pe mine va rog sa ma felicitati pentru toate alegerile proaste pe care le fac.
    Si voi mai face.
    Is tare prostut, da asa-mi place mie.

  4. Cel putin o sa apucam sa-l mai vedem inca o data pe scena la castane, rupt de be…, pardon dro…, pardon oboseala, cum ridica vre-o rapsoada in brate si-i prezinta fesele catre public. Oh, era sa uit! Acum e insurat, din pacate nici pe asta n-o s-o mai vedem!

  5. Să urmărească Procurorii filmul de la nunta lui. Toți cei prezenți sunt beneficiarii bunăvoinței cumpărate. Politicieni, constructori, ongiști, dezvoltatori – TOȚI – au uns lanțul corupției să meargă suveica banilor. Să-l facă să vorbească și să-i trimită pe toți acolo unde le este locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here