PREMONIȚIA DIN CRUCEA NOPȚII – Neputând să doarmă de grija sentinței de la Cluj, primarul Cherecheș a făcut la ora 2.52 un live pe Facebook, îndelung elaborat, în care a mai recitat o dată poezia cu “uamenii” răi, cerând strămutarea

32
50126
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

SCRIPTUL INTEGRAL AL DISCURSULUI NOCTURN, CITIT DE PE CROL DE PRIMARUL CHERECHEȘ. Baia Mare, vineri, 24 noiembrie 2023, ora 2.52. În crucea nopții. Oamenii dorm. Merg la muncă dimineața să-și câștige existențele, să plătească disciplinat taxele către stat, de unde, printre altele, este plătit și primarului municipiului, Cătălin Cherecheș. Acesta este în primărie. La 2.52 noaptea-dimineața. Nu, nu lucrează pentru oraș. Își pregătește intrarea într-un live pe Facebook, pentru că și el face parte din băieții din administrații care trăiesc pe site-ul de socializare butaforică. Să ne recite poezia cu uoamenii răi, justiția coruptă și cinstea sa desăvârșită, pe care ne-a mai recitat-o de atâtea ori.

 

E filmat cu două camere, are lavaliera pusă regulamentar și panou decorativ în spate. Trăiesc două sentimente: unul de profundă compasiune pentru sclavii pe care i-a ținut planton lângă el până în crucea nopții pentru a-și satisface pohta și unul de deja-vu (sper doar să nu fie nevorbit, adică să nu aibă un discurs lung, pentru că vi-l voi reda integral sub formă de script). Grafică pe ecran (ticker tape/crowl/crol). Mă gândesc că se crede în vreo emisiune de televiziune (și așa vroia să-și facă o televiziune a Primăriei, care să-l laude pe banii cetățenilor).

 

Și-a luat cravata aia bună, albăstriu-metalic cu punctulețe roșii. Știindu-l meticulos, mă surprinde că nu e proaspăt tuns (poate c-ar fi fost indicat – unii viitori colegi sunt conjunctural frizeri, nefiind pregătitiți profesional la nivelul hair-stylistului responsabil de frizura edilului). Începe emisiunea nocturnă la Primăria TV (desfășurată cu regie de emisie, alternanță a planurilor, aproape ca la manual). Are lacrimi în ochi, dar se abține (un PR bun i-ar fi recomandat să n-o facă, succesul la electoratul volatil ar fi fost asigurat).

 

Lecturați mai jos (text integral) ce a zis, gesticulând (de multe ori studiat, alteori intempestiv, cum este de fapt), părând că citește de pe un prompter (dacă mă întrebați pe mine, după niște ani, mulți, de televiziune, citea de pe prompter – ceea ce e bine măcar pentru cursivitatea pe care nu și-o regăsea în ultima perioadă):

 

Bună dimineața, este vineri dimineața, peste puține ore instanța Curții de Apel Cluj se va manifesta într-un fel sau altul. Am mândria să fiu un om care a fost inspirat de părinții mei, de oamenii acestui oraș, am fost inspirat să-nvăț să fac doar bine oamenilor.

 

Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de 10 ani, în care am fost arestat, am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag și să las întreaga sarcină avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen. În afară de 3 termene. La 120 minus 3. 117.

 

Am dat declarații în fața instanței și public, justificând fiecare pas pe care l-am făcut în ultimii 15 ani. Am suportat umilința publică însoțită de acuzații mincinoase, dar n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele. Cred că de multe ori am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite ca să fac denunțuri, ca să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești o viață întreagă și o pierzi într-o clipă.

 

Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas de fiecare dată fidel misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției și în fața lui Dumnezeu. Iar Cel de Sus sunt sigur, nu de instanță, ci de Dumnezeu, că m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea. Mi s-au furat 10 ani din viață. De ce zic furat? Pentru că acest proces nu s-a desfășurat după dorințele sau interesele mele, nici măcar după drepturile mele cetățenești.

 

Nu s-a luat în seamă că am îmbătrânit fizic și psihic mai mult decât timpul calculat, aproape 10 ani, nu s-a luat în calcul că vroiam și eu să-mi fac o familie, dar n-am vrut ca 10 ani o ființă din familia mea să sufere așa cum a suferit ani de zile mama mea. Toate au fost aruncate în derizoriu, tot ce am construit: activitatea mea, profesia mea, dorința mea de a construi în acest oraș.

 

Iar procesul nu s-a desfășurat cu mine în prim-plan, pentru că prima judecătoare, după 2 ani de zile și cu două termene înainte să se pronunțe, a plecat, a abandonat. Al doilea, la fel, după un an de zile a abandonat prin promovare. Iar al treilea judecător al Tribunalului Cluj, timp de 10 luni nu a pronunțat sentința. 3 ani și 10 luni. Nu din vina mea, ci din vina celor care trebuiau să înfăptuiască justiția.

 

În loc să îmi pregătesc ultimele cuvinte legate de persoana mea într-un proces care mi-a furat un deceniu din viață, mă regăsesc încercând să accesez o instanță care are ca sarcină să vegheze la înfăptuirea justiției.

 

Și de ce vorbesc despre prescripție? Pentru că astăzi mi se impută că este în interesul meu de a scăpa de condamnarea deja prestabilită de opinia publică și de declarațiile judecătorilor, o prescripție care niciodată n-a fost pronunțată atunci când 3 ani și 10 luni s-a pus în paranteză procesul penal. Am fost pus sub control judiciar pentru a ocoli riscul de sustragere de la pedeapsă, înainte să fiu condamnat. Am lipsit de 3 ori din 120 de termene. De ce trebuie să răspund eu pentru acțiunile celor care mi-au întârziat judecata în mod nejustificat 3 ani și 10 luni aruncând pisica moartă în curtea mea?

 

Eu am rămas cu consecințele altora, în care instanța se grăbește să vegheze prescripția pronunțând cu orice preț pedeapsa în loc să vegheze justiția. Justiția trebuie să fie justă. Instanța care se va pronunța asupra dosarului meu azi, peste câteva ore, s-a pronunțat deja când judecătoarea care a făcut denunțul împotriva socrilor mei în fața DNA a uitat de traficul de influență, malformat în dare de mită. Paradoxal, o mamă de judecător nu trebuie să facă acest lucru și toate mi s-au pus și public, și de doamna judecător, mie în cârcă. Eu aș fi suspect și interesul ar fi al meu.

 

Instanța nu se grăbește să facă justiție și să-și asigure imparțialitatea și independența față de mine, ca om, ci doar să-și spele imaginea în fața opiniei publice și să satisfacă presiunile publice. Adică să livreze încă un om cu demnitate publică corupt.

 

Așa cum am mărturisit, lupta mea pe durata acestor ani a fost mărginită de adversități, de spini… La acest ultim moment din coșmarul vieții mele mă gândesc la ce-mi doresc cel mai mult. Și ce-mi doresc cel mai mult este să fiu om. Om în fața instanței și om căruia i se respectă și i se acordă drepturile omului (oftează). O instanță imparțială, care veghează și respectă drepturile omului sau una care vă păcălește și care e forțată să facă interesele altcuiva. Din aceste motive, în mod absolut întemeiat, pentru justiția adevărată pe care o dorim toți românii îmi doresc să fiu judecat de o instanță corectă și am toate drepturile să cer strămutarea acestui dosar.

7 minute și jumătate. Hai că-i bine, n-a fost lung, cam cât o știre despre el când avea televiziunea lui, deținută prin interpuși. End of story… Peste câteva ore revenim cu sentința definitivă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

32 COMENTARII

  1. Eu am fugit din Romania în 1987,pe vremea lui Ceaușescu și m-am întors după 40 de ani ,la pensie că paramedic înapoi.Baia -Mare a devenit o bijuterie eu cred că și Cătălin Cherecheș a contribuit enorm.la acest lucru.observ că presa in Romania,lumea în general a devenit f rea.pe vremuri i-am cunoscut bine pe Dr Ica Cherecheș care a fost un medic excelent,la fel și sora ei Dr Eugenia.familia celor două doctorite provine din Seini și pe vremea aceea erau f înstăriți) apropos de unde avere,domnilor) Cătălin era mic foarte deștept pt vârsta lui,f curios.de asta îmi amintesc
    Mă doare sufletul că uitați cu toții. cât a fost de hârtiuță,că e și el omsi un om întregul la fel că mult regretatul Doru tatăl lui
    Capul sus băiete, știu că ți-e f f greu,dar va trece, crede-mă că știu asta.mula,mult putere Cătălin, Dr Ica și bineînțeles soția ta

    • Nu stiu unde ai trait vreme de 40 de ani, poate in vre-o tara bananiera. Ca daca ai fi trait intr-o tara libera si democrata, ar fi trebuit sa intelegi dupa atata timp importanta respectarii dispozitiilor legale. Ai fost condamnat, te supui. Nu-ti convine, sunt cai extraordinare de atac, dupa cum zicea si avocatul lui, mai e CEDO, etc. Vezi cazul Piedone, pana la urma a iesit si e primar din nou. Nu treci fraudulos frontiera de stat ca ultimul imigrant afgan. Acum e mai bine? Tot restul vietii lui va trebui sa priveasca peste umăr. Zici ca erau instariti pe vremea lui ceasca? Pe vremea aia nu era nimeni instarit. Ce-i drept unii aveau acces la bunastare in functie de ierarhia in partid. Averea a facut-o „regretatul” dupa revolutie, vanzand austriecilor garnituri de tren pline cu lemnele maramuresenilor. Si austriecii plateau, putin spre deloc in conturile directiei silvice si mult in conturile personale din Austria ale profesorului doctor. Nu contest ca, Catalin a fost un copil istet dar l-au crescut rasfatat iar mai tarziu l-au tampit prafurile. Pacat ca ș-a irosit talentele pentru a ajunge un infractor de succes, cand putea fi orice altceva de succes!

  2. Un borfaș dovedit. Așa acum sunt aproape toți din politică. Iar instituțiile statului SUNT VARZA. MANA IN MANA CU BORFASII….JUSTITIA ESTE O GLUMA PROASTA …VAMESII NISTE LICHELE PLINE DE BANI SI FARA RUSINE… NUMAI GOLANI SI GOLANCE IN VARFUL ORICARUI STIR …STATUL ESTE DE MULT INTRAT IN DISOLUTIE. TOTUL ESTE CAPSULAT DE HAIMANALELE CARE NE CONDUC. NU INTRA ORICINE IN RANDURILE LOR DAR CEL CARE AJUNGE PRINTRE EI VA FI BLAGOSLOVIT PANA LA MOARTE. MEDIA…PRESA …VANDUTE PE UN PUMN DE BANI …..SE DUCE NAIBII TARA ASTA.

  3. Ziua bună .

    Mai ascultă cineva ce are de spus omu’ ăsta ?
    În sfârsit a reușit justiția să arate că măcar o parte din faptele de acest gen costă ani de temniță . Pentru restul de megalomanie nu sunt alte amenzi decât ignorarea .
    Mulți dintre noi nu pricepem cum de nimeni , pâna la justiție , n-a reușit să-l dea jos .
    La adăpostul nebuniei lui au înflorit alți bolnavi despre care te-ntrebi dacă mai îs oameni .

    Deci , mulțumim anticipat …

  4. Oare de ce nu vedeți partea plină a paharului. Era mai bine când vaporii acizilor emanații topeau plămânii și chiar ciorapii băimarencelor? Baia Mare este un oraș curat, chiar dacă este scumpă apa. Deci ce se reproșează celor care au făcut o alegere legală? S-a construit și se construiește mult. Confortul în mijloacele de transport este exemplar. În condițiile în care economia națională este în degringolada, aici avem un comerț european superior multor orașe similare. Cultura a fost revigorată iar închinători ei răsplătiți cum se cuvine. Lucrurile bune și frumoase se uită repede,mintea omeneasca retine doar palmele primite și aproape deloc săruturile muzelor. Sunt multe hiene în jurul omului realizat , dar” leii” nu se tem de ele.

    • Domnule vasile, nu vreti sa va treziti la realitate si sa iesiti din impasul bolsevismului si al cultului personalitatii? Studiati domnule datoriile orasului si numarul de societati comerciale care au sucombat in ultimii ani datorita conditiilor „europene” despre care habar nu aveti dar la care faceti referinta. Apoi spalati-va pe ochi si dati-va reset.

      • Vasile,probabil,e vreun atârnător din Primărie sau ceva Regie a Primăriei,care a fost angajat pe merit 100%,sau care are ceva rubedenii care activează în locațiile de mai sus…e jale mare că pleacă protectorul!Cine mai are grijă de ei???

    • Ok…sa zicem ca toate astea i se datorează lui Cherecheș. Asa, si…ar trebui sa i se ridice statui, sa i se ridice osanale acestui mizerabil, ar trebui ca oamenii sa inchida ochii și sa uite faptele de corupție? Hai sa ne înțelegem…pana la urma a facut ce trebuia sa facă ca primar și cel mai important…NU A FĂCUT DIN BANII LUI. Din cauza acestei gândiri fac gunoaiele astea ca el, indiferent cum ii cheamă ceea ce fac…a furat el maica dar a și făcut ceva pt oraș…nu ca ala care a fost înaintea lui. La pușcărie cu ei mortii mamei lor de zdrențe, de jigodii.

  5. NOI o parte din baimarenii NEPUPINCURISTI si NEASERVITI electoral caracatitei cerechesiene SOLICITAM in mod public prin intermediul acestei publicatii ca in cel mai scurt timp : DNA si PARCHETUL sa deschida Dosar de cercetara penala in REM tuturor celor care au stiut ca va pleca si au tainuit acest aspect, l-au ajutat si sustinut sa fuga, l-au favorizat pentru a se putea sustrage, sub acuzatia de FAVORIZAREA INFRACTORULUI, tainuire si complicitate.

  6. De Dăncuș și „coaliția împotriva Băii Mari” dacă mai reușim cumva să scăpăm, avem șanse să evoluăm ca oraș. N-o să-mi iert niciodată faptul că nu l-am dat pe mâna procuraturii atunci când am avut ocazia (fraudă cu fonduri europene). Acum faptele s-au prescris …

  7. Trei ganduri mai am:
    1. Sper doar sa-l puna in celula impreuna cu borfasi marunti, infractori de drept comun. Ca daca-l cupleaza ca alti devalizatori si tepari prin inginerii financiare, iese de acolo mai versat decat a intrat.
    2. Dupa ce ne alegem alt primar anul viitor, sa nu ajungem sa ne fie dor de cei de dinainte lui. De doua ori ne-a scapat justitia clujana de ciuma dar asta nu poate sa continue la infinit.
    3. Mi-e mila deja de o buna parte a „mass-mediei” baimarene, ca sunt nevoiti acum in ajunul sfintelor sarbatori sa gaseasca alte kooroori de lins.
    In rest, sarbatori fericite tuturor, oriunde va veti afla!

  8. FILMUL de la nuntă !!! Să vadă procurorii pe cine au de audiat. Toți impecabilii din hora acestuia. Toți beneficiarii șpăgilor sunt acolo. Degeaba intră primarul la pușcărie dacă cei din camarila sa prosperă în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here