PREMIU – Sculptorul Marcel Stanciu (56 de ani) este Artistul Băimărean al Anului

0
1421
Marcel Stanciu

ARTISTUL BĂIMĂREAN AL ANULUI 2021. Sculptorul Marcel Stanciu (56 de ani) a fost distins cu premiul Artistul Băimărean al Anului în cadrul manifestărilor organizate miercuri, 5 mai 2021, sub egida Ziua Artistului Plastic Băimărean, ediția din acest an celebrând jubileul de 125 ani de la întemeierea Școlii de pictură de la Baia Mare și fiind organizată de Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

 

Sculptorul  Marcel Stanciu s-a născut la 8 noiembrie 1964, în satul Dealu Mare (com. Coroieni), a absolvit Liceul de Artă din Baia Mare și Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” Cluj-Napoca  (1995, precum și studii de masterat la aceeași universitate (1996). Este profesor la Palatul Copiilor Baia Mare și are lucrări în colecţii particulare din România, Austria, Germania, Franţa, Bulgaria și Canada. În cariera sa artistică a fost distins cu Premiul Fundaţiei „Marcel Guguianu” pentru sculptură (1995), medalia de argint (premiu colectiv pentru România) la Bienala Internaţională, ediţia a XII-a, Ravenna (Italia – 1996) și alte premii oferite pe plan județean.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului Ziua Artistului Plastic Băimărean, Pavel Alin Hereș (foto mic stânga) a fost distins cu un premiu acordat de primarul municipiului Baia Mare. Pavel Alin Hereș este doctor în arte vizuale, cu participări la manifestări științifice expoziționale în țară și în străinătate, organizator de evenimente culturale și artistice, autor al unor lucrări științifice în publicații de profil.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here