PREMIERĂ – Vineri, marcarea momentului sosirii în Baia Mare, în urmă cu 126 de ani, a lui Hollósy Simon: va fi prezentat public, pentru prima dată, tabloul „Podul peste Tisa de la Teceu”

0
400

EVENIMENT ÎN ORAȘ. Vineri, 6 mai 2022, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» marchează momentul sosirii în urmă cu 126 de ani a lui Hollósy Simon la Baia Mare, prin prezentarea tabloului „Podul peste Tisa de la Teceu”, aflat în expunere publică pentru prima dată în muzeul băimărean. Lucrarea prezintă podul de fier peste râul Tisa, care asigura legătura între Teceu Mic (com. Remeți) și Teceu Mare (Maramureșul de Nord, Ucraina), distrus în octombrie 1944 de trupele germane aflate în retragere și nerefăcut nicicând.

 

“Revenirea în țară a acestei lucrări pierdute în străinătate și oferirea tuturor celor interesați șansa de a o putea admira, au fost posibile ca urmare a repatrierii definitive a acesteia într-o colecție particulară din Transilvania.

 

Muzeul nostru dorește să mulțumească colecționarilor privați pentru deschiderea pe care o manifestă față de public și pentru disponibilitatea lor de a dărui și altora posibilitatea de a admira opere de artă din colecțiile lor personale, prin intermediul instituțiilor de cultură”, a precizat Robert Strebeli, manager interimar al Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

 

Prezentarea publică a lucrării va avea loc la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» din str. 1 Mai nr. 8, vineri, 6 mai 2022, de la ora 12.00.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here