PERFORMANȚĂ – Darius Sindreștean de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

0
240

OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE CHIMIE 2023. Darius Alexandru Sindreștean (în foto în stânga), elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie (IChO) 2023, organizată în Zürich (Elveția).

 

Lotul României (care a fost pregătit la chimie organică de profesoarele Mihaela Matache și Codruța Popescu de la Facultatea de Chimie a Universității din București și la chimie analitică de profesorul Ion Ion de la Politehnica București), format din Vlad Gabriel Ristache (clasa a XII-a, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București), Vlad Diaconescu (clasa a XII-a, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București), Luca Mihai Rascarachi (clasa a XI-a, de la Liceul Internațional de Informatică din București) și Darius Alexandru Sindreștean (clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației) a cucerit 4 medalii: una de aur (prin Ristache), două de argint (prin Diaconescu și Rascarachi) și una de bronz (prin Sindreștean).

 

Profesori coordonatori ai lotului României au fost prof. univ. dr. Andruh Marius de la Academia Română și conf. univ. dr. Mihaela Matache de la Facultatea de Chimie a Universității din București. Următoarea ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie va fi găzduită de Arabia Saudită.

 

* Foto: @Ministerul Educației

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here