OFICIAL – Academica Recea nu va activa în Liga a III-a, Maramureșul rămâne cu două echipe în a treia divizie valorică

0
339

FOTBAL. Academica Recea nu va juca în Liga a III-a, deși în urmă cu o săptămână a declanșat începerea pregătirilor. Decizia a fost luată astăzi, 25 iulie 2023, în urma ședinței Consiliului Local Recea, forul deliberativ al comunei neaprobând solicitarea finanțării necesare participării în Liga a III-a.

 

Clubul din Recea a solicitat la rectificarea bugetară suma de 250.000 lei, însă necesarul până la finalul anului era semnificativ mai mare (circa 400.000 lei până la sfârșitul anului), strategia constând în completarea bugetului la o viitoare rectificare. În aceste condiții, a fost respinsă solicitarea Academica, iar clubul, cel mai probabil, va activa tot în Liga a IV-a în sezonul viitor, anulându-și astfel performanța obținută pe teren.

 

Deși în acest moment clubul din Recea nu mai are bani nici pentru Liga a IV-a, surse decidente din administrația locală au confirmat pentru 2mnews că luna viitoare se va face o rectificare bugetară, urmând să se aprobe o nouă finanțare de circa 80.000 lei – 100.000 lei, suficientă pentru sezonul din Liga a IV-a și pentru grupele de juniori.

 

Sigur, în această situație, mare parte dintre jucătorii care își vor găsi contract vor părăsi echipa, așa cum a făcut și președintele clubului Academica, Valer Giurgiu-Potcoavă, cel care a renunțat la funcție după ce i s-a reproșat că și-a dat un salariu brut de 6.530 lei/lună, consumând în acest fel mare parte din resursele financiare oricum reduse ale echipei de fotbal, sperând că în acest fel Consiliul Local va aproba finanțarea necesară pentru Liga a III-a.

 

Decizia deja oficială/oficializată face ca Maramureșul să rămână în continuare cu două echipe în Liga a III-a, Minaur Baia Mare (retrogradată din Liga a II-a și cu o situație sensibilă, clubul fiind obligat să plătească sume semnificative către 7 jucători cu care a pierdut litigiile) și CSM Sighetu Marmației.

 

* Foto: @Minerul Rodna

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here