PERFORMANȚĂ – Cine sunt cei 6 elevi din Baia Mare, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, premiați la Olimpiada Națională de Fizică

0
2683

ÎNVĂȚĂMÂNT – FIZICĂ. Șase elevi din Baia Mare, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, calificați în urma etapei județene, au câștigat premii la Olimpiada Națională de Fizică – competiția, organizată de Societatea Română de Fizică, constituie criteriu de selecţie a lotului României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică.

 

Cei 6 elevi sunt: premiul I – Traian Rareș Tuș (în foto – clasa a X-a, prof. Petrică Plitan, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, a fost al doilea în clasamentul național la grupa sa de vârstă); premiul II – Liviu Pop (clasa a VI-a, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare), premiul III – Raul Covrig (clasa a VI-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației) și Oana Alexandra Țițoc (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș); mențiune – Tudor Andrei Boboșan (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Sighetu Marmației) și Matei Jugrăstan (clasa a VII-a, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare).

 

Subliniere: cel puțin un alt maramureșean, Florin Alexandru Ioan Butuza (13 ani, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș – pregătit de profesoara Claudia Sabău), a mai câștigat premii la Olimpiada Națională de Fizică – Butuza a câștigat premiul II (reprezentând județul Mureș).

 

Traian Rareș Tuș (membru MENSA – societate fondată în Oxford în 1946, din care fac parte oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, care are ca scop cultivarea și utilizarea inteligenței umane în folosul umanității -, ca și Butuza) este triplu medaliat (de două ori cu argint și o dată, anul trecut, cu aur) la olimpiadele internaționale de astronomie.

 

Niciunul dintre elevii maramureșeni nu s-au calificat în lotul lărgit (de 25) al României la disciplina Fizică (cei calificați vor susține în iulie încă 3 probe pentru stabilirea lotului național – așa-numit “restrâns”).

 

* Foto: @ MENSA România

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here