O NOUĂ NUMIRE POLITICĂ – Sigheteanca Anișoara Iulia Mihali (PNL), numită director executiv la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor

2
3364
Anișoara Iulia Mihali

NUMIREA UNUI NOU ȘEF. Sigheteanca Anișoara Iulia Mihali (46 de ani), avocat în Baroul Maramureș (din 2002), fost consilier local (în mandatul 2008-2016) și fost consilier județean PNL din Sighetu Marmației în mandatul 2016-2020, a fost numită director executiv la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Maramureș, prin decizia președintelui Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, care este șeful ei politic (acum și administrativ, DJEP fiind în subordinea CJ).

 

Funcția de director executiv a DJEP Maramureș era vacantă, după pensionarea fostei director executiv, Mariana Macarie (63 de ani). Pentru a putea fi numită în funcție, Mihali a fost angajată pe post de funcționar public la APIA Maramureș în urmă cu puțin timp (circa 3 luni) – respectiv pe post de consilier asistent, cu un salariu de vreo 3.000 lei/lună (cum a renunțat liberala sigheteancă la veniturile consistente din avocatură, sacrificându-se pentru binele și propășirea APIA, acceptând să fie numită pe un post de execuție…).

 

Din 2 mai 2021, având îndeplinită și condiția de a fi funcționar public, Mihali a fost detașată pe o perioadă de 3 luni, la Consiliul Județean, instituție condusă/controlată de șeful ei de partid, Ionel Bogdan (PNL).

 

Ajunsă la CJ Maramureș, în prima zi s-a și descoperit, întâmplător, că a rămas descoperită șefia serviciului județean de Evidență a Persoanelor, instituție din subordinea CJ Maramureș. În consecință, Mihali a fost numită în funcția de șef la Evidența Persoanelor (deocamdată temporar, pentru că pentru o numire definitivă trebuie o hotărâre a CJ Maramureș, care încă nu a fost emisă, dar va fi). În această funcție, salariul de bază este de 13.122 lei (spre 8.000 lei/lună net – “în mână” -, plus celelalte facilități/sporuri oferite bugetarilor).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Fosta avocata Mihali este un om de onoare si intotdeauna o sa aiba respectul meu. Am avut ocazia sa ma reprezinte si sint suparat ca nu o sa mai fie cazul.Succes in noua pozitie.
    Cu tot respectul, Bedii

  2. Oare cum era cu mult clamata depolitizare a instituțiilor publice ??? Ce de sacrificii a făcut biata femeie să treacă într-un timp atât de scurt prin atâtea instituții, plus munca de partid….CINSTE, ONOARE, CORECTITUDINE la tot pasul !!!! AU PORNIT ÎNTR-ADEVĂR MOTOARELE!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here