VICECAMPIOANELE – Minaur și-a luat rămas bun de la ediția în care a devenit vicecampioană națională surclasând Galațiul cu 14 goluri diferență

0
276

HANDBAL. Joi, 3 iunie 2021, la București, în Sala Rapid, în meci contând pentru etapa a 30-a, ultima, a Ligii naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a surclasat, cu 42-28 (21-13) CSM Galați, echipă care va retrograda în liga inferioară. Meciul a avut totuși istoric 🙂 și e de consemnat.

 

Nici n-a început bine meciul că Popa, Blohm, Kovacevic, Laslo și De Souza (de parcă băimărencele s-au înțeles să marcheze pe rând, toate!) au dus în doar 4 minute scorul la 5-0. De aceea, ce s-a întâmplat până în min. 16 a părut o glumă, pentru că gălățencele s-au apropiat la un singur gol (11-10). Chiar a fost o glumă, pentru că în următoarele 3 minute băimărencele au refăcut diferența de 5 goluri: 15-10, iar în minutul 28 era deja 21-13, scor cu care s-a și încheiat repriza (nu s-a mai marcat în ultimele 2 minute).

 

Repriza a doua a început în aceeași notă, în primele 5 minute Blohm (3), Popa, Kovacevic și Polocoșer ducând scorul la 26-14 și dând semnalul de oprire a motoarelor. Zbaterile Patriciei Vizitiu, a lui Beatrice Vălean și Cătălina Cioaric au mai apropiat oarecum CSM-ul de la vicecampioană, dar cu 10 minute înainte de final Burlacheko a marcat pentru 36-21, avantajul celor 15 goluri fiind păstrat până cu 5 minute înaintea finalului. Care final a fost 42-28, cu câte 21 de goluri pe repriză, ca un fel de normă autoimpusă la meciul de despărțire de ediția 2020-2021 a Ligii naționale, o ediție încheiată de Minaur în postura de vicempioană națională.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Blohm (7 goluri), Burlachenko, Borș și Kovacevic (câte 5 goluri), Cioca și Popa (câte 4 goluri), Laslo și Fujita (câte 3 goluri), Kerekes (2 goluri), Tănăsie, Polocoșer, Fais Araujo și De Souza (câte 1 gol). De la învinse s-au remarcat Cioaric (8 goluri), Vizitiu (5 goluri), Vălean și Marcu (câte 4 goluri).

 

Un meci sportiv, cu doar 3 eliminări de 2 minute (două pentru gălățence, una pentru Minaur), cu goluri multe 70 (!), spectacol de final de sezon, un sezon bun pentru echipa băimăreană în care au scos maxim din ce puteau obține (să recunoaștem cu obiectivitate, campioana CSM București a fost cu o treaptă valorică peste Minaur și cu mai multe peste celelalte competitoare). Pentru băimărence, urmează Cupa României.

 

* Foto: @ Alex Nicodim  via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here