SĂRBĂTOARE – În Cavnic începe Festivalul de Crăciun, urmează Parada Brondoșilor și colinde la brad

0
394

EVENIMENTE. În Cavnic, duminică, 17 decembrie, de la ora 17, începe cea de-a patra ediție a evenimentului cultural Festivalul de Crăciun “Sub Ramură de Brad”. Manifestările ocazionate de sărbătorile de iarnă vor continua luni, 18 decembrie, când începând cu ora 8.30 are loc „Parada Brondoșilor”, eveniment care marchează o tradiție care împlinește în acest an 300 de ani de la prima atestare documentară.

 

Brondoșii (tineri mascați, care colindă pe străzi în preajma sărbătorilor de iarnă, despre care se crede că alungă spiritele rele și aduc bunăstare gazdelor) vor colinda instituțiile publice locale, dar și pe căvnicari, parada fiind programată să se desfășoare pe traseul mai multor străzi din orașul maramureșean.

 

Marți, 19 decembrie, de la ora 17, peste 200 de copii din Cavnic vor colinda în preajma bradului de Crăciun din centrul orașului – de altfel, administrația publică locală a anunțat că în săptămâna care precede sărbătoarea Crăciunului, celor mici le vor fi distribuite peste 500 de pachete cu daruri.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here