OMAGIU PENTRU UN MARTIR – Călin Bota: Am votat legea care instituie ca anul 2023 să fie „Anul Iuliu Maniu”

0
82
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș

LEGE: 2023, ANUL IULIU MANIU. La 150 de ani de la naşterea marelui om politic Iuliu Maniu şi la 70 de ani de la moartea acestuia în temnița comunistă de la Sighet, deputatul maramureșean Călin Ioan Bota (PNL) a votat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care instituie anul 2023 ca fiind „Anul Iuliu Maniu”.

 

În semn de omagiu pentru martiriul marelui om politic, vor fi organizate evenimente educaţionale, politice, diplomatice sau culturale dedicate contribuţiei lui Iuliu Maniu la unitatea, modernizarea şi democratizarea României.

 

Ionel Brătianu și Iuliu Maniu sunt marii oameni politici ai României care, în ciuda confruntărilor inerente dintre ei, au reușit să să conlucreze pentru a realiza marile obiective naționale și reformele de care țara avea nevoie. Rolul lor în istoria noastră a fost foarte bine descris de Corneliu Coposu care spunea: «Politica românească a cunoscut ambele linii, a acţiunii şi a evaluării morale a acesteia: Brătianu şi Maniu. Primul din ei a rămas în istorie prin ceea ce a făcut, al doilea prin ceea ce a refuzat să facă…», și-a motivat opțiunea deputatul PNL Călin Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here