OFICIAL – Ioan Cristian Chirilă (Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare), locul 9 în topul celor mai buni șahiști din România în 2020

0
846
Ioan Cristian Chirilă

ȘAH. Șahistul Ioan Cristian Chirilă (29 de ani), legitimat la Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare, s-a clasat pe locul 9 în topul național al celor mai buni 10 șahiști seniori în anul 2020, într-un clasament al Federaţiei Române de Şah.

 

Chirilă (ELO 2536), originar din București, este Mare Maestru de la vârsta de 18 ani – la 4 ani de la obținerea acestui titlu era încă cel mai tânăr Mare Maestru din România -, campion european și mondial de tineret (în 2008 a câștigat titlul european și în 2007 pe cel mondial U17).

 

În iunie 2018, Chirilă a câștigat turneul National Open din Las Vegas (SUA), succes care i-a adus și apariția pe coperta celei mai importante reviste șah din SUA, Chess Life. În toamna aceluiași an, 2018, Chirilă a făcut parte din naționala României la Olimpiada de Șah. În acest moment este clasat pe locul 525 la nivel mondial și pe locul 6 în România (conform rating-ului FIDE).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here