NI S-A DUS BUHUL: RĂU-PLATNICI – Firma care a produs plăcile cu denumirile străzilor din Baia Mare a dat în judecată Primăria

0
5969

CU PRIMĂRIA LA TRIBUNAL. Ca un cadou de Crăciun ș-o piedică-n calea uitării, îl anunțăm oficial și pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, că firma suceveană cu care a semnat contractul de livrare a plăcuțelor (mai exact, uriașelor plăci) de identificare a străzilor din urbe, alea în culorile clubului Dinamo, a dat în judecată Primăria (UAT Baia Mare) pentru neplată. Adică omul (Gabriel Sorin Iacob, pe numele său) își cere, logic, banii.

 

O fi fost contractul făcut (prin aprilie 2020) și executat electoral în plină pandemie, că se apropiau alegerile și urbea trebuia să pară frumoasă, dar e vorba de vreo 550.000 de lei (echivalentul a peste 110.000 de euro) și firma s-a săturat să aștepte, așa că puteți să pregătiți juristul pentru proces (e simplu, în Contencios administrativ şi fiscal, vă execută rapid) și, simultan, argumentele pentru atunci când consilierii locali răzvrătiți și neatenți vor cere reducerea impozitelor pe care inițial le-au aprobat majorate. Să fie bani. Că datorii, penalități și lucrări executate și neplătite avem suficiente…

 

La final, să nu-ncheiem pesimist scrierea, ci râzând în hohote. Iată un extras dintr-un comunicat oficial al Primăriei, care datează din 20 iulie 2018: “Au fost montate primele indicatoare ce fac parte din noul sistem de orientare și marcaj stradal din municipiu. Acesta este cel mai modern sistem de acest gen din România, putând fi comparat cu cele existente în orașele civilizate ale lumii cum ar fi Singapore sau Londra (n.mea, aici am râs). Este încă un proiect finalizat de primarul Cătălin Cherecheș, care din anul 2015 a proiectat un astfel de sistem (n.red., aici am râs în hohote, mulțumesc – parcă că e mai bun site-ul Primăriei decât cotidianul acela independent “de umor voluntar”) cuprins și in Manualul de Identitate Vizuală al Municipiului Baia Mare”.

 

* Foto: Primăria Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here