OFICIAL – Baia Mare a fost certificată stațiune turistică de interes național, iar Șișești și Ieud, stațiuni turistice de interes local

0
2283

NOI STAȚIUNI TURISTICE ÎN MARAMUREȘ. Vineri, 16 februarie 2024, în ședința Guvernului, municipiul Baia Mare a fost atestat stațiune turistică de interes național, iar comunele Șișești și Ieud, stațiuni turistice de interes local. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Guvern.

 

Prin obţinerea acestui statut, celor trei zone din Maramureș li se recunoaşte valoarea cadrului natural şi a obiectivelor istorice şi arhitecturale, certificarea fiind un pas important în accesarea unor fonduri europene nerambuirsabile care până acum le erau prohibite.

 

Baia Mare a mai avut certificarea de ,,stațiune climaterică de interes local” timp de 10 ani, în perioada interbelică (1930-1940), dobândirea statutului fiind iniţiat de deputatul Alexandru Breban. Inițial, acest statut a fost obținut condiționat de amenajarea unui parc de agrement și a unui stabiliment de hidroterapie.

 

Memoriul înaintat de autoritățile locale precizează că astăzi, în Zona turistică a municipiului Baia Mare se pot practica turismul cultural, turismul ecumenic, turismul științific, ecoturismul în zona montană, turismul în natură, turismul de aventură, turismul de vânătoare și pescuit sportiv, drumeții montane etc.

 

În urma Hotărârii de Guvern de vineri, în Maramureș există 4 stațiuni turistice interes național (Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Ocna Șugatag) și 12 stațiuni turistice de interes local (Sighetu Marmației, Moisei, Cavnic, Oncești, Șuior-Baia Sprie, Bârsana, Săpânța, Botiza, Tăuții Măgherăuș, Săliștea de Sus, Ieud și Șișești).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here