INVESTIȚIE – Contract de 120 de milioane de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din 3 orașe și 3 comune din Maramureș

1
2018

INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL. Operatorul de apă-canal din Maramureș, Vital SA Baia Mare, a introdus în licitație în contract estimat la circa 120 de milioane de lei (exact: 119.813.050 lei, sumă care include TVA) și care vizează extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile din orașele Cavnic, Ulmeni, Târgu Lăpuș și comunele Ardusat, Mireșu Mare și Suciu de Sus, precum și extinderea rețelei de canalizare din Târgu Lăpuș.

 

Contractul, care așteaptă oferte până la 28 februarie 2024 și care trebuie finalizat în 30 de luni (2 ani și jumătate), va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 85%, iar perioada de garanție de 15% – aceasta trebuie cuprinsă între 3 ani și 5 ani). Lucrările sunt finanțate în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD), și contribuții de la bugetul de Stat, bugetele locale și bugetul operatorului de apă-canal.

 

În Cavnic, proiectul prevede extinderea rețelei de apă potabilă, cu două stații de pompare, conducte de transport și două gospodării de apă noi. La Târgu Lăpuș este prevăzută extinderea rețelei de apă (inclusiv în Rogoz, Răzoare și Dămăcușeni), stații de pompare, conducte de transport, precum și lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare, conducte de refulare, stații de pompare. La Ulmeni este prevăzută reabilitarea și extinderea rețăelei de apă potabilă (inclusiv în Chelința), conducte de transport, stații de pompare, și găspodărirea apelor, branșamente (122 în Vicea).

 

În comuna Ardusat este prevăzută o extindere de aproape 3 kilometri a rețelei de apă și o stație de pompare, la Mireșu Mare exinderea rețelei de apă va fi cu 15,5 kilometri, în satul Săneștii Chioarului cu 1,25 kilometri, în Lucăcești cu 2 kilometri, în Iadăra cu 8,7 kilometri, în Tulgheș cu 6,5 killometri, în remeți pe Someș cu 6,5 kilometri, precum și o stație de pompare (la Iadăra). În Suciu de Sus, rețeaua de distribuție a apei potabile va fi extinsă cu 3,5 kilometri și se vor executa 877 de noi branșamente.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. In orașul Ulmeni , apa de la robinet e maro de foarte multi ani . Doar apă potabilă nu poate fi numită . Bună doar de folosit la wc să tragi apa , cine are rețea de canalizare funcțională . Noi avem , dar deși toată localitatea a fost conectată , tot nefuncțională e . E Vital să fie apă și murdară mereu , și scumpă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here