ODĂ CONDUCĂTORULUI IUBIT – Până unde merge servilismul: tablou cu primarul Cherecheș, deasupra biroului secretarului Primăriei Baia Mare

3
6131

ADMINISTRAȚIE SERVILĂ. Înainte de 1989, amplasarea în toate birourile instituțiilor a tablourilor cu conducătorul iubit, „omul-iepocă”, tovarășul Nicolae Ceaușescu, zis „Stima noastră și mândria”, zis „Eroul națiunii și al păcii planetare” ș.a.m.d., era considerată la fel de normală precum ușa. Parte integrată în structura încăperii.

 

Cei trecuți prin perioadă, mai rețin mostrele de servilism în stadiu cronic, de tipul „El, Omul-Ceauşescu veghează libertatea / Şi definindu-i viaţa, ne definim pe noi.” (George Ţărnea – „Ctitorul”). Așa că omul-nou (acum considerat vechi) i-a definit viața, fără de care viața sa n-ar fi fost nimic. Nimic fără El. Până și ploaia era comandată de El.

 

Acea epocă, hilară pentru cei care n-au trăit-o, n-a apus peste tot, în Baia Mare fiind reactivată de venirea la pupitrul de cotrol al administrației publice locale a lui Cătălin Cherecheș, tipul după care s-a scris definiția narcisistului, Întâiul edil al universului. De la venirea sa în Primărie, servilismul s-a întors la matca din care s-a stins pe vremea lui Gheorghe Roman (un tehnician silvic care a fost ultimul primar comunist al Băii Mari – perioada martie 1987-decembrie 1989).

 

Ca și atunci în 1989, din nou, totul se întâmplă la inițiativa primarului. Până și ploaia care mai îndrăznește să se abată asupra urbei o face pentru că i-a permis El. Dar scrierea de față și-a propus să vă ceea ce ochiul muritorului de rând nu vede. Deocamdată, asta: în biroul Secretarului Municipiului Baia Mare, Lia Augustina Mureșan, deasupra capului acesteia atunci când stă augustă și aplecată asupra documentelor, veghează Cătălin Cherecheș, sub formă de tablou în stil Banksy.

 

Iată, deci, de unde ia lumină divină și inspirație persoana care își pune parafa de legalitate asupra actelor Primăriei Baia Mare. O persoană cinstită, considerată de observatori ca fiind extrem de obedientă față de “Cel care ne Luminează” și care în urmă cu ceva timp, nimeni nu-și explică de ce (aici am glumit, cine trebuie, știe), anul trecut și-a trecut toată averea pe numele fiicei minore.

 

O precizare: Lia Mureșan este Secretarul Municipiului Baia Mare din noiembrie 2015, după plecarea din funcție a Auricăi Todoran (soția actualului șef interimar al Poliției județene, acum Secretar al Județului Maramureș), fiind propulsată de primarul Cherecheș din funcția de şef al Serviciului Constatare Impunere Control din Primărie.

 

Și acum vă las acum să admirați netulburați tabloul cu Cherecheș tip Bansky care tronează/veghează în biroul Secretarului municipiului Baia Mare, pentru că, știți, “… și definindu-i viaţa, ne definim pe noi.”

 

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Obiceiurile comuniste persista în România în capul multor comuniști-securiști care îl adulau pe ceașcă și Lenuța și clica lor de partid niște ticăloși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here