BIROCRAŢIE – Probleme financiare la instalația pentru producerea biogazului de la Seini

0
243
Inaugurarea instalației pilot de producere a biogazului din orașul Seini

MEDIU. Primăria Seini se confruntă cu probleme financiare în urma realizării instalaţiei-pilot pentru producerea biogazului, proiect finanţat de stat și care cuprinde şi o platformă de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deșeurilor menajere. Scopul acestui proiect era de a curăţa şi ecologiza zona Seinului şi a apei infestate şi ca oraşul să îşi producă energia electrică necesară instalaţiilor gestionate de administraţia publică locală.

 

Deputatul Sorin Bota, care a adresat o interpelare ministrului Energiei şi preşedintelui ANSVSA, susţine că aceste probleme au fost cauzate de un ordin al ANSVSA, precum şi a neacordării de către Ministerul Energiei a numărului de certificate verzi stipulate în proiect.

 

„Este anormal să se plătească o taxă pentru rezolvarea de către administrația locală a unei probleme de poluare cu dejecții animaliere, când ei ar trebui să încaseze o astfel de taxă de la poluatori. Am cerut amendarea Ordinului Președintelui ANSVSA nr.16/16.03.2010, în sensul exceptării de la taxă a acestor stații-pilot și a proiectelor care rezolvă probleme importante de mediu pentru comunitatea locală, în acest caz nefiind vorba despre un agent economic care se ocupă cu colectarea de gunoaie cu scopul de a face profit. De asemenea, am solicitat ministrului Energiei acordarea numărului de certificate verzi stipulate în proiectul-pilot, care sunt necesare pentru susținerea și promovarea producerii energiei electrice”, a precizat deputatul Sorin Bota.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ