BIROCRAŢIE – Probleme financiare la instalația pentru producerea biogazului de la Seini

0
382
Inaugurarea instalației pilot de producere a biogazului din orașul Seini

MEDIU. Primăria Seini se confruntă cu probleme financiare în urma realizării instalaţiei-pilot pentru producerea biogazului, proiect finanţat de stat și care cuprinde şi o platformă de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd şi a deșeurilor menajere. Scopul acestui proiect era de a curăţa şi ecologiza zona Seinului şi a apei infestate şi ca oraşul să îşi producă energia electrică necesară instalaţiilor gestionate de administraţia publică locală.

 

Deputatul Sorin Bota, care a adresat o interpelare ministrului Energiei şi preşedintelui ANSVSA, susţine că aceste probleme au fost cauzate de un ordin al ANSVSA, precum şi a neacordării de către Ministerul Energiei a numărului de certificate verzi stipulate în proiect.

 

„Este anormal să se plătească o taxă pentru rezolvarea de către administrația locală a unei probleme de poluare cu dejecții animaliere, când ei ar trebui să încaseze o astfel de taxă de la poluatori. Am cerut amendarea Ordinului Președintelui ANSVSA nr.16/16.03.2010, în sensul exceptării de la taxă a acestor stații-pilot și a proiectelor care rezolvă probleme importante de mediu pentru comunitatea locală, în acest caz nefiind vorba despre un agent economic care se ocupă cu colectarea de gunoaie cu scopul de a face profit. De asemenea, am solicitat ministrului Energiei acordarea numărului de certificate verzi stipulate în proiectul-pilot, care sunt necesare pentru susținerea și promovarea producerii energiei electrice”, a precizat deputatul Sorin Bota.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here