O FINALĂ CÂT O ISTORIE – Știința Baia Mare poate deveni prima echipă din istoria rugby-ului românesc care câștigă cinci titluri consecutive de campioană

0
909

BAIA MARE – RUGBY. Știința Baia Mare poate deveni sâmbătă, 9 decembrie 2023, prima echipă din istoria rugby-ului românesc care câștigă de cinci ori consecutiv titlul de campioană a României. Până acum, doar două echipe din istoria rugby-ului autohton au reușit 4 titluri consecutive: Locomotiva Grivița Roșie București (în anii 1957, 1958, 1959 și 1960 – în ’60 activa sub denumirea CFR Grivița Roșie București) și Știința Baia Mare (în 2019, 2020, 2021, 2022) – specialiștii susțin că performanța băimărenilor este mai prestigioasă, în anii ’50-’60 neexistând un regulament unic la nivel mondial (fiecare campionat național se juca după propriile reguli).

 

Pentru a 14-a oară consecutiv într-o finală a Ligii naționale de rugby (din care a câștigat 8 titluri), Știința Baia Mare, echipă care domină cu autoritate rugbyul intern în pofida unui buget situat de regulă sub cele ale celorlalte trei mari rivale (Steaua, Dinamo și Timișoara), poate rescrie istoria acestui sport, devenind prima echipă cu 5 titluri consecutive, ceea ce ar însemna și câștigarea celui de-al 10-lea titlu din istoria clubului.

 

În finala de sâmbătă, care va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București, de la ora 13.00, Știința Baia Mare va întâlni Dinamo București. Băimărenii au dispus în semifinală de SCM USV Timişoara cu scorul de 18-16 (9-7), iar dinamoviștii de CSA Steaua Bucureşti, pe care au învins-o la limită, cu 20-19, chiar în Ghencea.

 

Ştiinţa Baia Mare are în palmares 9 titluri de campioană (ultimul câștigat anul trecut – este campioana en titre), iar Dinamo București are în palmares 16 titluri de campioană (ultimul l-a câştigat în 2008). Echipa cu cele mai multe titluri de campioană este Steaua (CSCA, CCA), cu 24 de titluri.

 

* Foto arhivă: @vasile.mihai.antonio via FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here