MODIFICĂRI – Cine pleacă din Consiliul Local Baia Mare în Parlament și cine sunt cei trei noi consilieri municipali

0
3011
Leontin Pop, Ovidiu Crăciun, Horia Buhan

CONSILIUL LOCAL BAIA MARE. La alegerile din 27 septembrie 2020, din cei 119.547 de băimăreni cu drept de vot au votat 35,35% (numeric, 42.266 de cetățeni). Rezultatul opțiunilor băimărenilor care s-au prezentat la vot s-a concretizat și prin formarea noului for deliberativ al orașului, în urma votului spectrul politic din Consiliul Local fiind schimbat decisiv față de precedentul mandat (2016-2020), dominat de alianța electorală creată de primarul Cătălin Căherecheș.

 

Respectiv, în noul mandat politico-administrativ, PNL a obținut 7 mandate de consilier local (cu 10.319 voturi, cele mai multe – procentual, 25,16%), Coaliția pentru Maramureș 7 mandate (unul la redistribuire – cu 9.973 de voturi, 24,31%), USR PLUS 4 mandate (6.109 voturi – 14,89%), PMP 3 mandate (4.501 voturi – 10,97%), UDMR 2 mandate (2.996 voturi – 5,60%).

 

Cine pleacă

 

La doar două luni de la constituirea noului for deliberativ al municipiului Baia Mare, în componența Consiliul Local vor surveni trei modificări generate de rezultatul alegerilor din 6 decembrie 2020, trei dintre consilierii locali câștigând mandat de parlamentar și urmând să renunțe la mandat în favoarea celui de parlamentar.

 

Cei trei care vor fi înlocuiți cu supleanță de pe listele partidelor din care fac parte sunt Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL), Dan Ivan (USR PLUS) și Brian Cristian (USR PLUS) – primii doi urmând să acceadă în Senat, iar al treilea, în Camera Deputaților. Să vedem cu cine vor fi înlocuiți cei trei.

 

Cine vine

 

  1. Ovidiu Crăciun (PNL). Liberalul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, ales senator, va fi înlocuit cu Ovidiu Andrei Crăciun (28 de ani). Crăciun este președintele TNL Baia Mare (tineretul liberal), absolvent (2015) al Universității Tehnice Cluj-Napoca și este de profesie inginer electrotehnic (din 2015 lucrează la compania de apă-canal controlată de municipalitate, Vital SA).

 

  1. Leontin Pop (USR PLUS). Useristul Dan Ivan, ales senator, va fi înlocuit cu Leontin Pop (53 de ani). Pop este fost sportiv de performanță (handbalist), profesor educație fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Baia Mare și președinte al clubului sportiv privat eXtrem Baia Mare. Absolvent studii de master în Managementul Organizațiilor Sportive.

 

  1. Horia Buhan (USR PLUS). Plusistul Brian Cristian, ales deputat, va fi înlocuit cu Horia Codrin Buhan (41 de ani). Buhan este absolvent de Management Turistic și din 2009 este director de marketing la Turist Șuior.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here