ANTICIPAREA CÂȘTIGĂTORULUI – Cum se pregătește îndestularea firmei de casă Ilnic Electric cu 22 de milioane de lei din bugetul public al Băii Mari

0
1968

LICITAȚIA CU CÂȘTIGĂTOR CUNOSCUT. În 14 decembrie 2020, când lumea e ocupată cu porcul, bradul și cumpărăturile, Primăria Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, se pregătește să livreze un contract în valoare de 22 de milioane de lei + TVA, valabil pentru următorii 4 ani, firmei de casă Ilnic Electric SRL din satul Merișor, controlată de Ilie Ureche (este unic asociat), supranumit „Regele (Încă) Neîncoronat al Luminilor”, și administrată de soția acestuia. Suma este echivalentă acum cu aproape 4,5 milioane de euro + TVA.

 

Contractul se referă la montarea, demontarea și mentenanța iluminatului ornamental în perioada 2021-2024 ocazionat de sărbătorile de iarna, Sărbătoarea Castanelor, sărbătorile pascale şi alte evenimente organizate de municipalitate. Practic, se oferă în fiecare an peste 1 milion de euro + TVA din pușculița orașului pentru ornarea cu luminițe a municipiului.

 

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 22.089.280 lei + TVA. Defalcat, cea mai mare comandă pe care Primăria controlată de Cherecheș o va da câștigătorului licitației făcute pe repede înainte (termenul final de depunere a ofertelor este 21 ianuarie 2021) este de 5,24 milioane de lei + TVA, iar cea mai mică comandă nu are voie să coboare sub 37.160 lei.

 

Contractul (cu durată de 48 de luni, adică 4 ani) va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 90% (celelalte 10 procente fiind atribuite, în părți egale, pentru termenul de montare și perioada de intervenție).

 

Pronosticul 2mnews: câștigătorul licitației de 22 de milioane de lei + TVA va fi Ilnic Electric SRL. Lăsăm aici asta, pentru posteritate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here