ÎN CONSILIUL EUROPEI – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Am votat rezoluția care declară Transnistria (regiune a Republicii Moldova) ca fiind teritoriu ocupat de Federația Rusă

0
211

RECUNOAȘTERE OFICIALĂ. “Împreună cu colegii mei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei am votat rezoluția prin care se recunoaște oficial că regiunea Transnistria a Republicii Moldova este teritoriu ocupat de Federația Rusă”, a precizat Cristian Niculescu-Țâgârlaș, membru al Delegației Parlamentului României la APCE.

 

După votul unanim de excludere a Federației Ruse din Consiliul Europei, membrii delegațiilor țărilor membre ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au votat și amendamentul propus de delegația României prin care se recunoaște oficial că regiunea transnistreană a Republicii Moldova este din anul 1992 teritoriu ocupat de Rusia, fapt ce a stârnit o reacție virulentă din partea guvernului de la Moscova.

 

Agresiunile realizate de Federația Rusă sunt inacceptabile și condamnabile fiind incompatibile cu valorile europene ale Consiliului Europei, cu protejarea drepturilor omului, națiunilor și statelor suverane și în consecință trebuie aspru sancționateCristian Niculescu-Țâgârlaș.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a salutat în termeni elogioși solidaritatea și generozitatea arătate de țările vecine ale Ucrainei, cu trimitere la Polonia, Ungaria, Republica Moldova și Slovacia, care au preluat sute de mii de refugiați, oferindu-le ajutor și siguranță împotriva agresiunii ruse. România a primit circa 415.000 de refugiați ucrainieni, majoritatea femei și copii, cărora le-au fost puse la dispoziție condiții de habitat, hrană, asistență medicală și posibilitatea integrării în activitățile sociale și educaționale.

 

Conform documentului votat de din APCE, Comitetul de Miniștri trebuie să ceară retragerea Federației Ruse din Consiliul Europei, iar în cazul în care nu se conformează acestei solicitări, Comitetul de Miniștri trebuie să ia în considerare data imediat posibilă de la care Rusia să înceteze să mai facă parte din Consiliul Europei.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here