MODERNIZARE PISTĂ – Aeroclubul Baia Mare, contract de 5,8 milioane de lei pentru refacerea și extinderea pistei de decolare-aterizare și a unor lucrări adiacente

0
468

LUCRARE ÎN LICITAȚIE. Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papană” din Baia Mare, situat pe raza administrativă a orașului Tăuții Măgherăuș, a scos la licitație un contract estimat la peste 5,8 milioane de lei (exact: 5.831.000 lei, sumă care include TVA), care vizează refacerea și extinderea pistei de decolare-aterizare cu încă o cale de rulare, precum și construirea a două platforme și a sistemului de drenare a apelor pluviale.

 

Practic, pista de decolare-aterizare, care are 810 m lungime și 50 m lățime și este înierbată, va fi refăcută și extinsă cu încă o nouă pistă betonată. De asemenea, vor fi construite două platforme betonate și sistem de drenare a apelor pluviale.

 

Conform graficului de lucrări, acestea urmează să fie efectuate în două etape, în prima (estimată să înceapă între 15 iulie și 1 august 2023) se va reface în 60 de zile pista de decolare-aterizare înierbată (existentă) – exclusiv această lucrare este estimată la 2.109.300 lei. Cea de-a doua etapă a contractului are ca termen de începere estimativ 15 septembrie 2023 – 1 aprilie 2024 și presupune execuția platformelor betonate și a noii căi de rulare betonate.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 19 aprilie 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai mic preț.

 

Aeroclubul Maramureș s-a mutat din Recea în Tăuții Măgherăuș în anul 1960 (la început le-a fost relocat un hangar de la Aeroclubul Sâmpetru Brașov, ulterior înlocuit). În 1962, aeroclubul a fost desființat de autoritățile comuniste, fiind reînființat în 1972 pe actuala locație, pe un teren de zbor utilizat de Aviasan.

* Foto: @ Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papană” Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here