CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE – De ce e necesar să nu ocupăm locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

0
138

SEMNALARE. Vineri, 3 decembrie, Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități a fost marcată în Maramureș – județ în care sunt înregistrate 20.227 persoane cu dizabilități, dintre care 2.476 sunt copii – de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și printr-o campanie de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a păstra libere locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

 

Practic, campania a promovat respectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede că “Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

 

“Nerespectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități prin ocuparea abuzivă sau blocarea locurilor de parcare destinate acestora este o reală problemă a societății, care poate fi rezolvată doar prin conștientizare, comunicare, implicare civică și respect reciproc.

 

Pentru persoanele cu dizabilități, un loc de parcare aflat în apropierea intrărilor în spațiile comerciale nu este o problemă de opțiune, ci de necesitate. În semn de considerație pentru semenii noștri cu dizabilități, care merită să se bucure în aceeași măsură de mobilitate și respect, avem datoria de a păstra libere locurile de parcare ce le sunt destinate”, a subliniat directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here