MITĂ – Directorul general și directorul executiv al CAS Maramureş, puse sub control judiciar și urmărite penal de DNA pentru luare de mită în formă continuată

2
2200
Carmen Prodan

MITĂ LA CAS MARAMUREȘ. Carmen Eleonora Prodan (61 de ani), director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş, a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată că luare de mită de la oameni de afaceri şi manageri de spitale în schimbul încheierii şi derulării în bune condiţii a unor contracte.

 

 

De asemenea, DNA a anunțat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus, începând din 11 ianuarie 2024, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile a lui Carmen Eleonora Prodan (pentru 8 infracţiuni de luare de mită, din care 3 săvârşite în formă continuată) şi a lui Camelia Rodica Stretea, director executiv al Direcţiei relaţii contractuale al CAS Maramureş (pentru 5 infracţiuni de luare de mită, din care două săvârşite în formă continuată).

 

Conform ordonanţei DNA, în perioada septembrie-decembrie 2023, Carmen Eleonora Prodan şi Camelia Rodica Stretea ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri şi manageri de spitale) foloase necuvenite şi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de diferite societăţi comerciale şi unităţi sanitare cu instituţia pe care o conduceau. În cursul zilei joi, 11 ianuarie 2024, DNA a efectuat în acest caz percheziţii domiciliare în şase locaţii de pe raza judeţului Maramureş.

 

Carmen Prodan, de profesie economist, și-a câștigat la concurs funcția de director general al CAS Maramureș în mai 2021, cu cea mai mare medie din țară (93,30) – până atunci, a mai fost în diferite perioade director interimar al instituției.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cele două trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată) şi să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. mai este vreo institutie in romania care nu e corupta ???? deja asa parca lucrurile nici nu se mai intampla pe ascuns, parca totul e pe fata – doar eu am impresia ca de cand s-a realizat alianta asta cancerigena PSD-PNL, totul e despre furat, dar asa la greu, si pe fata, fara ca cineva sa mai faca ceva ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here